Consilierii judeteni PNL s-au rãzgândit: nu mai atacã în contencios hotãrârile adoptate în ultima sedintã de CJ

S-AU ÎNTORS… Grupul consilierilor judeteni ai PNL a anuntat astãzi, printr-un comunicat de presã, cã nu vor ataca în contencios administrativ hotãrârile adoptate în ultima sedintã de Consiliu Judetean (25 iunie), asa cum au spus înainte de a pãrãsi sala. “Ca si membri ai PNL, nu dorim sã împiedicãm bunul mers al institutiilor si nici al unitãtilor administrativ- teritoriale”, au explicat consilierii.

De asemenea, acestia au tras un semnal de alarmã în ceea ce priveste comportamentul presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, care “întelege sã conducã sedintele dupã bunul plac, fãcând alocãri discretionare de sume cãtre UAT-urile conduse de cãtre primari PSD. Semnalãm faptul cã presedintele Dumitru Buzatu încalcã în mod frecvent regulile refuzând în mod ostentativ sã poarte mascã într-un spatiu închis în care la fiecare sedintã se adunã minim 50 de persoane. Exemplul sãu este urmat si de cãtre vicepresedintele CJ, Vasile Mariciuc, si întelegem cã, de fapt, domniile lor sfideazã, arãtând cã nu le pasã de sãnãtatea semenilor sãi si de buna functionare a institutiei pe care o conduc”.

“Suntem în afara legii si nu putem participa la asa ceva”

La ultima sedintã de Consiliu Judetean, presedintele institutiei, liderul PSD Vaslui, a ignorat Dispozitia 135, emisã de CJ, potrivit cãreia este obligatoriu purtatul mãstii de protectie în interiorul institutiei si a refuzat sã o poarte, la fel ca si la sedinta anterioarã. Exemplul sãu a fost luat de vicepresedintele CJ, Vasile Mariciuc si consilierul Dan Cain. “Domnule presedinte, dacã nu intrãm în legalitate de purtare a mãstii, noi, consilierii PNL, ne vom retrage din sedintã. Doamna secretar, asa cum numãrati voturile, vã rog sã consemnati cei care nu poartã mascã sau nu o poartã corect”, a spus consilierul Liviu Iacob în începutul sedintei. Apoi, acesta a adãugat: “Mie nu mi se pare normal ca o sedintã a acestui înalt forum din Vaslui sã nu se desfãsoare în conditii legale, în sensul cã în salã sunt întrunite conditiile unor contraventii (n.r. referitoare la nerespectarea obligatiei de a se purta mãsti de protectie în spatiile închise). Dacã nu se poartã mascã corect, nu sunt îndeplinite cerintele noastre, noi, consilierii PNL, vom pleca si vom ataca în contencios administrativ toate hotãrârile de astãzi. Asa cã, domnule presedinte, astept decizia dumneavoastrã”, a mai declarat consilierul Iacob. În replicã, presedintele CJ le-a transmis consilierilor cã sunt invitati sã participe la dezbatere, însã nu poate sã-i oblige: “sunt îndeplinite conditiile de cvorum, vã invit sã participati, însã nu pot sã împiedic un anumit comportament pe care doriti sã-l aveti. Puteti sã procedati cum credeti de cuviintã. Nu pot si nu vreau sã fac referire la atitudinea colegilor nostri. Dacã veti dori sã contestati, sigur cã nu pot eu sã vã împiedic si nici nu vreau”. “Aveti obligatia sã organizati aceste sedinte astfel încât toatã lumea sã se simtã în sigurantã. Noi nu ne simtim în sigurantã”, a replicat Iacob. “Suntem în afara legii si nu putem participa la asa ceva”, a mai adãugat consilierul Viziteu în timp ce colegii sãi începeau deja sã iasã din salã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ