spot_imgspot_img
spot_img
9.7 C
Vaslui
02-dec.-2023

Consilierii județeni vasluieni au decis majorarea tarifelor la apă și canalizare

- Advertisement -
SCUMPIRI… Prețurile ar putea crește an de an, până în 2027, cu procente cuprinse între 3% și 3,5%, la apă și între 4% și 20%, la canalizare.

CREȘTERI… Consilierii județeni au votat majorarea tarifelor la apă și canalizare, cele două servicii prestate, în prezent, de către Aquavas Vaslui. Astfel, aceste majorări ar putea începe de anul viitor. Conform deciziei luate de către conducerea județului, în 2023 tariful la apă ar putea crește cu 3% și cu 25% tariful pentru canalizare.

De asemenea, prețurile ar putea crește an de an, până în 2027, cu procente cuprinse între 3% și 3,5%, la apă și între 4% și 20%, la canalizare. “În Județul Vaslui funcționează Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și de Canalizare din Municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești – județul Vaslui, la care Județul Vaslui este membru asociat. Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară de Utilități Publice pentru Serviciul de Alimentare cu Apă și de Canalizare din Municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și Orașul Negrești – județul Vaslui solicită acordarea unui mandat special reprezentantului asociatului în Adunarea Generală a Asociației, în vederea exprimării votului cu privire la aprobarea Planului anual de evoluție a tarifelor (Strategia de Tarifare), conform rezultatelor Analizei Cost – Beneficiu înaintată de S.C. Aquavas S.A. Vaslui.

Potrivit prevederilor legale privind serviciul de alimentare cu apă și de canalizare, hotărârile Adunării Generale a Asociației luate în exercitarea atribuțiilor nu pot fi votate de reprezentanții Asociațiilor în Adunarea Generală a Asociației decât în baza unui mandat special, acordat expres, în prealabil, prin hotărâre a autorității deliberative a asociatului al cărui reprezentant este. Amintim că prin Hotărârea Consiliului Județean Vaslui nr.2/2021 a fost desemnat și reprezentantul autorității deliberative județene în Adunarea Generală a Asociației pentru dezvoltare intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de alimentare cu apă și de canalizare din municipiile Vaslui, Bârlad, Huși și orașul Negrești – județul Vaslui. Având în vedere cele de mai sus, apreciem ca fiind necesar și oportun”, se arată în motivarea hotărârii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Mai bine domnii consilieri să vadă de ce se pune mai multă apă decit se consumă pe facturi chiar daca sunt scoase apometrele pe scara și țevile la bloc șint înlocuite. Am platit numai cît a fost în garanție lucrarea de pus pe casa scării apometrele exact cît am consumat. Chiar daca am vorbit cu primarul tort nu am rezolvat nimic. A zis că și primăria plătește mai mult decit consuma apa. Ore e normal? Chiar toți dorm și nu face nimeni nimic?Cît va mai merge așa.Faceti majorări dar omul să plătească cît consuma , nu mai mult că nu e normal.

 2. Baicu mihaela usr ista divorțată consilier județean,îmbârligată cu șeful ei are zeci de contracte cu uat urile de sute de mii lei și voi vă plângeți de un leu la apa…asta înseamnă prostie maxima

  • Prostane cu măririle astea o sa plătești minim 200 lei la apa nu 1 leu
   Ca sa dovedești sa mai trăiești cu asemenea preturi salariile ar trebui cel puțin dublate

 3. Sa ne bagam p_ _a in consiliul județean. Niste rasuri,maimutoii dracului. Dupa ce ca platim pierderile lor mai vor si apa la pret de motorina.

 4. 20%la canalizare?!….atunci vom deconta tot noi ,,lucrările „lui Dorel de la Pffeifer,care a spart tot orașul…..vorba aia din bătrâni și bătut si cu banii luați…

 5. Numai în Vaslui este cea mai scumpă apă din țară, parcă am avea salarii ca in București sau Cluj,o nesimțire curată din partea hoților de la aquavas.

 6. slabut articolul , sa intelegem ca toti au votat aceasta majorare , si ca pretul la apa va creste cu 28%+ inflatia de atunci ? Hmm curios

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.