spot_img
spot_img
-3.3 C
Vaslui
14-ian.-2025

Consilierii lui Buzatu au devenit postaci de partid, plătiți din bani publici, în timp ce Anuța le face pontajul! (FOTO)

- Advertisement -
ORIENTAȚI… Rămași fără tătuc, consilierii lui Buzatu se fac că muncesc la Consiliul Județean. În timpul serviciului, aceștia distribuie pe facebook postările parlamentarilor PSD, fiind remunerați pentru această activitate cu bani din bugetul județului.

AI NIMĂNUI… Rămași fără activitate după ce baronul PSD a fost trimis după gratii, consilierii personali ai lui Dumitru Buzatu au ajuns să facă muncă de partid. În timpul orelor de lucru de la CJ, aceștia distribuie postările parlamentarilor PSD, cu precădere ale deputatului Eduard Popica. Postacii își permit acest lucru pentru că cea care a rămas să le facă, în continuare, pontajul este Ana Maria Obreja, șefa de cabinet și “fata de casă” pe care Dumitru Buzatu o folosea la strânsul fânului și culesul cireșelor. Deși prestează activitate pentru Partidul Social Democrat, consilierii lui Dumitru Buzatu sunt plătiți din bugetul județului Vaslui, cu sume deloc mici.

Ce faci când ești consilier personal al președintelui Consiliului Județean și nu mai ai pe cine consilia? Tai frunze la câini și profiți de vidul legislativ pentru a încasa în continuare un salariu pe care nu îl meriți. Rămași fără activitate, cei șase sfătuitori ai lui Buzatu s-au reprofilat și au început să muncească pentru PSD. Nu o fac gratis și nici plătiți cu bani de la partid, ci remunerați din banii Consiliului Județean, adică ai tuturor vasluienilor. Campion la acest capitol este Vlad Ghețu, deținător împreună cu mama lui, a site-ului Ziarul de Vaslui. Ascuns sub numele Rodan Mihai, care este un cont fals pe Facebook, acesta a luat postarea de ieri a lui Eduard Popica, prin care deputatul anunța stadiul proiectului legii pensiilor, și a distribuit-o pe zeci de grupuri. Se întâmpla în jurul orei 11.00, când “Rodan Mihai” trebuia să fie la muncă, la Consiliul Județean. O muncă, aproape zilnică, de postac, răsplătită generos la fiecare sfârșit de lună cu un salariu de aproximativ 7000 de lei, atât cât iau consilierii personali ai lui Buzatu.

Am solicitat conducerii Consiliului Județean să ne comunice cine face pontajul acestor consilieri în perioada în care președintele instituției se odihnește după gratii? Ni s-a transmis că responsabilă cu prezența a rămas Ana Maria Obreja, “fata de casă” a lui Dumitru Buzatu, cea care în ziua flagrantului era cu el pe balta de la Cârja. “În ceea ce privește pontajul potrivit căruia se întocmesc statele de plată, acesta este întocmit în baza condicii de prezență existentă și este semnat și însușit de către persoana din cadrul cabinetului care are ca atribuții coordonarea acestuia, respectiv persoana cu funcția șef cabinet”, a fost răspunsul dat de conducerea CJ Vaslui. Curioși de activitatea acestor consilieri rămași fără obiectul muncii au fost și consilierii județeni, care în ședința de săptămâna trecută au cerut conducerii instituției să le pună la dispoziție un raport cu ceea ce au făcut cei șase în ultima lună de zile. Până ieri, instituția nu a transmis niciun raport de activitate.

Ministerele se contrazic între ele

Așa cum am scris încă de acum două săptămâni, Consiliul Județean Vaslui a solicitat atât Ministerului Muncii cât și Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației câte un punct de vedere cu privire la situația celor șase consilieri personali ai lui Dumitru Buzatu. Răspunsurile primite i-au pus și mai tare în încurcătură pe cei din conducerea CJ Vaslui. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a transmis următorul punct de vedere: “Având în vedere faptul că, potrivit prevederilor Codului administrativ, suspendarea mandatului demnitarului/alesului local/prefectului nu este prevăzută printre situațiile prevăzute la alin2 al art. 548 – OUG 57/2019 – pentru eliberarea din funcție a personalului încadrat la cabinetul sau cancelaria demnitarului/alesului local/prefectului, ci doar încetarea mandatului produce efecte directe asupra personalului sus-menționat, apreciem că raporturile de muncă ale personalului încadrat la cabinetul sau la cancelaria demnitarului/alesului local/prefectului nu pot fi suspendate și nu pot înceta drept consecință directă a suspedării mandatului demnitarului/ alesului local/prefectului”. Pe de altă parte, Ministerul Muncii a transmis Consiliului Județean Vaslui că cei șase angajați de la cabinetul președintelui trebuie să fie și ei suspendați din funcții. “În cazul în care președintelui sau vicepreședintelui Consiliului Județean le este suspendat mandatul ca urmare a dispozițiilor art. 159 din OUG nr. 57/2019, apreciem că și în cazul cabinetului acestora pentru personalul contractual, contractul individual de muncă se suspendă pe perioada în care mandatul președintelui și a vicepreședintelui este suspendat”. Așadar, două “aprecieri” ale legii total diferite, dintre care Consiliul Județean Vaslui a decis să o considere valabilă pe cea a Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Prefectul județului Vaslui: “În momente de genul acesta, ne asumăm”

Daniel Onofrei

Prezent la ședința de Consiliu Județean de săptămâna trecută, prefectul județului Vaslui a luat cuvântul la final, aducând câteva precizări: “Aș vrea să răspund unei situații în care am avut senzația că trebuie să răspund, cea în care domnul vicepreședinte menționa că s-a adresat Instituției Prefectului vizavi de un punct de vedere și, totodată, doamnei Ramona (n.r. angajată în cadrul Consiliului Județean), în discuția despre consilierii domnului președinte. Ceea ce solicitați dumneavoastră, domnule vicepreședinte, sunt niște puncte de vedere. Punctele de vedere nu au înlocuit niciodată legea sau textul legii. Sunt impresii și interpretări ale unora sau altora. În altă ordine de idei, doamna Ramona (n.r. angajată în cadrul Consiliului Județean), la articolul 52 din Codul Muncii, referitor la suspendarea din inițiativa angajatorului, deci suspendarea, nu încetarea, la litera c), se spune că putem să apelăm la această suspendare, în cazul unui contract individual de muncă, în cazul întreruperii sau reducerii temporare a activității. Eu consider că, în ceea ce-i privește pe colegii dumneavoastră, este o întrerupere a activității și puteți să apelați la asta. Încă o dată menționez, este un punct de vedere, nu este un lucru care să impună o anumită măsură. Eu m-am lovit de chestiuni de acest tip anul trecut, când trebuia să emit o decizie în legătură cu creșterile salariale. Nu exista în lege decât o singură specificație, și anume “se plafonează”. Existau interpretări din partea Ministerului Muncii, chiar și a Curții de Conturi. În momente de genul acesta, ne asumăm. Punctele de vedere sunt orientative, dacă vrem, le considerăm ok, dacă nu, ne asumăm o măsură și răspundem dacă am aplicat foarte bine această măsură”, a spus prefectul județului Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Baa frate, tampitii de PSD-isti nu pricep ca Mitica NU MAI VINE IN CJ! PAAAA! A fost! Timpul trecut!
    Nici in PSD nu mai pupa. De unde atata teama fata de el?
    Mai devreme sau mai tarziu nesimtititii de consilieri personali, care inghit banii contribuabililor, trebuie sa plece, nu are Trifan ce face cu cei doi ai lui plus inca sase.

  2. Documentele pyblucate intra in categoria secret de serviciu si interesant este de ce le ai dat domnyue vice? Daca nu stii si nu vrei sa resoecti pe nimeni si nimic din normalitate te rog lasa pe altii care stiu si vor sa lucreze in interesu legii. Demonstrezi inca odata ca esti un om slab o marioneta in mina vrn.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.