spot_img
19 C
Vaslui
23-iul.-2024
spot_img

Consilierii personali ai lui Buzatu, de neclintit: rămân în funcții, deși au rămas fără obiectul muncii

- Advertisement -

PROPTELE… Consilierii personali ai lui Dumitru Buzatu nu se dau plecați din Consiliul Județean, deși de o săptămână aceștia au rămas fără obiectul muncii. Contractul acestora este valabil atât timp cât președintele CJ este în funcție. Reporterii Vremea Nouă le-au făcut o vizită inopinată ieri, ocazie cu care au descoperit un amănunt bine ținut la secret: cabinetul lui Buzatu era format din șase consilieri personali și nu din patru, așa cum se știa până acum. La etajul 1, Alexandru Barbu i-a luat locul șefei de cabinet, Ana Maria Obreja, păzind biroul lui Buzatu. Într-o altă cămăruță, alt consilier personal, Vasile Mariciuc, urmărea știrile la televizor, îndeosebi pe cele cu flagrantul de la Vaslui. Din peisaj lipseau Vlad Ghețu și Ana Maria Obreja, probabil cei mai afectați consilieri de arestarea lui Dumitru Buzatu. Puțini știu însă că președintele Consiliului Județean Vaslui mai are încă doi consilieri personali, pe Petrică Manolachi și Nelu Popica. Timp de mai mulți ani, aceștia s-au ocupat de achizițiile făcute de Consiliul Județean Vaslui, având aceleași atribuții și în prezent, deși sunt ieșiți la pensie. Pentru a nu pierde controlul acestui Serviciu foarte important, Dumitru Buzatu i-a cooptat în echipa lui de consilieri, apoi i-a repus la Achiziții. Cum toate combinațiile se fac în familie, șefa celor doi este nimeni alta decât soția directorului de la DGASPC, Dragoș Cazacu, recent adusă în instituție.

Curioși să aflăm ce mai face armata de consilieri personali a lui Dumitru Buzatu, am mers ieri la Consiliul Județean Vaslui, unde prima oprire am făcut-o la etajul 1, chiar la biroul președintelui. Pe scaunul șefei de cabinet, l-am găsit pe Alexandru Barbu, care tocmai se pregătea să iasă la o țigară. Ne-a spus că nu știe cât mai stă la CJ și că așteaptă informații din presă pe acest subiect. În timpul discuției cu acesta, din camera alăturată a ieșit și Vasile Mariciuc, care părea că urmărește posturile tv de știri. Fostul director al liceului din Negrești a spus doar că el a fost cel care a botezat unitatea de învățământ după numele marelui istoric Nicolae Iorga. Cei doi consilieri personali ai lui Buzatu păreau să facă pază ieri, la biroul președintelui CJ, asigurându-se că nimeni nu intră nepoftit. Tot la etajul 1, dar la câțiva metri distanță, mai mulți primari așteptau să intre la noul șef al instituției, Ciprian Trifan. Din tot acest tablou a lipsit Ana Maria Obreja, șefa de cabinet a lui Buzatu, despre care colegii ei spun că nu a mai fost văzută la ochi de ceva timp. De negăsit a fost și Vlad Ghețu, băiatul promovat de Buzatu nu doar în cabinetul său, ci și pe funcția de președinte al organizației de tineret a PSD Vaslui. Pe lângă Barbu, Mariciuc, Obreja și Ghețu, baronul pescar de șpăgi mai avea doi consilieri cu ștate vechi în instituție, de curând ieșiți la pensie și pe care îi ținea la secret. Este vorba despre Nelu Popica și Petrică Manolachi. Timp de zeci de ani, cei doi au condus Serviciul Achiziții al Consiliului Județean, iar Buzatu nu și-a permis luxul să-i lase să plece, pentru că știau prea multe, dar și pentru că se pricep în ceea ce fac. De altfel, ieri, Manolachi și Popica erau singurii consilieri ai lui Buzatu care chiar munceau în timpul serviciului. Șefa lor directă este nimeni alta decât Elena Simona Cazacu, soția directorului DGASPC, Dragoș Cazacu. Aceasta a lăsat munca de la bancă pentru a se ocupa de achizițiile la Consiliul Județean Vaslui, însă Buzatu nu a lăsat-o chiar de capul ei. După ce Popica și Manolachi au ieșit la pensie, Buzatu i-a făcut consilierii lui, apoi i-a repus la Achiziții, ca prin intermediul lor să controleze și acest Serviciu. Gurile rele de prin CJ spun că soția lui Cazacu este doar în acte șefa acestui Serviciu, pentru că în realitate, toată munca o fac cei doi consilieri-pensionari. Înconjurați de sute de dosare și documente importante, aceștia ne-au declarat ieri că odată cu suspendarea președintelui CJ normal ar fi ca întreg cabinetul lui să se dizolve, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Toți cei șase consilieri personali, în frunte cu Ana Maria Obreja, figurează în continuare, angajați la cabinet, deși șeful lor nu le mai poate semna pontajul din arest. Ei nu pot fi transferați nici la cabinetul vicepreședintelui Ciprian Trifan, care în prezent are atribuții de președinte, deoarece organigrama nu permite acest lucru.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. Sa vorbească Trifan cu Ciolacu sa dea o ordonanță de guvern de modificare a codului administrativ sau măcar sa fie suspendați

  2. Afara cu sinecuristii!
    Daca pe Buzatu l-a dat jos prefectul din functie, inseamna ca, implicit, nu mai beneficiaza dfe consilieri! Chiar noi, contribuabilii, oamenii de onoare, suntem sfidati!
    Sa li se impute salariile acestora serviciului Contabilitate din CJ!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.