Consilierii PNL au respins achiziționarea unui teren la Huși, Buzatu nu mai este dornic să-l cumpere din banii săi!

Dumitru Buzatu

ÎNCERCARE… Președintele Consiliului Județean (CJ), Dumitru Buzatu, nu se lasă și a încearcat joi, într-o nouă ședință, să-i convingă pe consilierii din opoziție să voteze un proiect de hotărâre pe care l-au respins până acum de două ori. Este vorba despre cel privind achiziționarea unui teren de 800 mp în Huși, pe care s-a construit un podeț transversal ce colectează apa pluvială. Consilierii PNL șI USR PLUS au refuzat să-l aprobe și i-au dat, din nou, posibilitatea președintelui Dumitru Buzatu să se țină de cuvânt și să scoată bani din buzunar pentru achiziționarea terenului. Opoziția refuză să aprobe proiectul, pe motiv că terenul trebuia cumpărat în momentul în care constructorul, care lucra la Drumul Județean 284, s-a lovit de probleme și avea nevoie de teren pentru a pune în practică soluția salvatoare, nu după ce lucrările au fost finalizate. Dumitru Buzatu a spus, de două ori, că va cumpăra el terenul și îl va dona instituției, pentru ca lucrurile să nu se ajungă în instanță și să se complice.

Consilierii județeni PNL îi dau o nouă șansă președintelui CJ Dumitru Buzatu să se țină de cuvânt și să achizioneze, din propriul buzunar, o bucată de teren în municipiul Huși. Este vorba despre acel teren de 800 mp pe care s-a construit un podeț transversal ce colectează apa pluvială. Consilierii PNL și USR PLUS au refuzat să-l aprobe până acum, pe motiv că trebuia cumpărat în momentul în care constructorul, care lucra la Drumul Județean 284, s-a lovit de probleme și avea nevoie de teren pentru a pune în practică soluția salvatoare, nu după ce lucrările au fost finalizate. Dumitru Buzatu a spus, de două ori, că va cumpăra el terenul și îl va dona instituției, pentru ca lucrurile să nu se ajungă în instanță și să se complice. “Dacă distinșii membri ai Consiliului Județean (n.r. membri PNL) nu vor accepta o asemenea soluționare legală (n.r. achiziționarea terenului), voi face eu ceva ca cetățean responsabil: voi cumpăra la prețul pe care îl voi conveni suprafața respectivă de teren și o voi dona Consiliului Județean, astfel încât să existe o soluție legală prin care să rezolvăm problema respectivă”, a susținut președintele CJ Vaslui. Consilierii din opoziție au respins proiectul și a treia oară, dându-i, astfel, posibilitatea șefului Consiliului Județean Vaslui să se țină de cuvânt și să scoată bani din buzunar pentru cumpărarea celor 800 de m de teren.

Președintele Buzatu pare să renunțe la gestul filantrop

La ultima ședință a CJ Vaslui, Dumitru Buzatu nu a mai adus în discuție ceea ce susținea anterior. În schimb, le-a promis consilierilor din opoziție că va aduce în discuție acest proiect de hotărâre la fiecare ședință. « Dacă va fi nevoie, voi aduce în discuție acest proiect și de 70 de ori. Propunerea liberalilor de expropriere este un procedeu ce poate dura și câțiva ani și de aceea nu a fost luat în considerare », a spus Dumitru Buzatu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ