11.6 C
Vaslui
20-mai-2022

Consilierii PSD, apel la vasluieni în lupta pentru mult-visata parcare supraetajată

DORINȚE… Consilierii locali PSD vor o parcare supraetajată, neapărat pe terenul vechiului bazar

INSISTENȚI… Consilierii PSD cer ajutorul vasluienilor pentru un proiect îndrăzneț: construirea unei parcări supraetajate pe amplasamentul vechiului bazar. De teamă că liberalii și cei de la USR se vor opune, din nou, unui astfel de proiect, social-democrații au inițiat o petiție și strâng, în perioada aceasta, semnături, pentru a le arăta rivalilor care au respins proiectul la începutul anului că au susținerea vasluienilor: “atunci când a fost pusă în discuție lista de investiții aferentă Bugetului local al municipiului Vaslui pentru anul 2021, grupul PSD a propus construirea unei parcări supraetajate, pe amplasamentul vechiului bazar, în momentul când acesta va fi demolat. Consilierii locali de la PNL și USR-PLUS s-au opus politic și fără argumente unei asemenea investiții care ar putea rezolva atât lipsa locurilor de parcare din zonă, cât și pe cea a lipsei locurilor de parcare din Centrul civic al municipiului. De aceea, cu sprijinul vasluienilor, ne propunem ca, până în luna februarie a anului 2022, să depunem un proiect concret de hotărâre de consiliu local pentru construirea unei astfel de investiții strategice pentru municipiul Vaslui. Sperăm ca această investiție să fie doar primul pas într-un proces de durată care își dorește să rezolve una dintre principalele probleme ale cetățenilor vasluieni: lipsa acută a locurilor de parcare”, au transmis consilierii PSD. Ceea ce au omis să spună aceștia e că liberalii și USR-iștii s-au opus proiectului privind construirea unei parcări supraetajate pe acel teren pentru că situația juridică e neclară: Primăria Vaslui și Clubul Sportiv Viitorul se află în litigiu pentru o parte din acel teren – 2145 mp din suprafața totală de 7016 mp. Cei 2145 mp au fost deja incluși în Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru construirea mai multor terenuri de tenis de câmp.

Petiția consilierilor locali PSD a fost inițiată ieri, primii semnatari fiind membri ai partidului sau apropiați ai acestuia. Iată ce conține această petiție: “Grupul consilierilor locali ai PSD Vaslui își dorește construirea unei parcări supraetajate pe amplasamentul vechiului bazar din municipiul Vaslui, care să îi deservească atât pe riverani, cât și pe cetățenii care doresc să ajungă rapid în Centrul civic al orașului. În acest sens, Grupul PSD va depune, la începutul anului 2022, un proiect de hotărâre de consiliu local prin care să îl împuternicească pe primar să realizeze un astfel de obiectiv strategic pentru municipiul Vaslui și care să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale orașului nostru: lipsa acută a locurilor de parcare. Dar, pentru ca acest proiect să poată fi votat, în Consiliul Local al Municipiului Vaslui, de către majoritatea actuală formată din PNL și USR-PLUS (majoritate care se opune mereu inițiativelor care nu le aparțin) avem nevoie de susținerea unui număr cât mai mare de vasluieni. Menționăm că astfel de parcări supraetajate au fost inaugurate, în anul 2020, de Primăria Municipiului Galați (vezi foto) precum și de Primăria Municipiului Cluj-Napoca”.

Povestea celor 2145 mp pentru care Primăria Vaslui se judecă cu CS Viitorul

Consilierii PNL și cei de la USR și-au explicat votul de respingere a proiectului privind construcția unei parcări supraetajate pe amplasamentul vechiului bazar prin faptul că situația acestuia din punct de vedere juridic este neclară, de ani de zile, o parte din terenul respectiv se află în litigiu cu Clubul Sportiv Viitorul. Primăria a pierdut procesul atât la Judecătoria Vaslui, cât și la Tribunalul Vaslui. Prima instanță a obligat pârâta (n.r. UAT Vaslui) să lase reclamantei (n.r. CS Viitorul Vaslui) în deplină folosință terenul în suprafață de 2.145 mp, situat în mun. Vaslui, strada Decebal. Totodată, Judecătoria a dispus ca Primăria Vaslui să plătească Clubului Sportiv “Viitorul” Vaslui “suma de 1.077.822 lei, cu titlu de contravaloare lipsă de folosință a terenului, aferentă unei perioade de trei ani anterioară introducerii acțiunii”. Nemulțumită de decizia primei instanțe, conducerea Primăriei Vaslui a făcut apel, dosarul ajungând la Tribunalul Vaslui. În data de 4 februarie a acestui an, instanța superioară a decis respingerea cererii “formulată de reclamanta CS Viitorul Vaslui privind obligarea pârâtei să-i plătească suma de 1.077.822 lei”, în același timp stabilind ca terenul să rămână în proprietatea Clubului Sportiv “Viitorul” Vaslui. Și după această hotărâre Primăria Vaslui a făcut recurs, astfel că dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iași.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

8 COMENTARII

  1. Lasati…lasati o balta! Asa cum Oprescu visa la autostrada suspendată ,asa se visează in PSD la pasaje subterane în crucea gării iar acum ….la parcări supraetajat și tamam unde? La bazar! Bravo! Parchează naiba acolo!

  2. Dacă vreți sa realizați un lucru util pentru Vaslui și chiar pentru locuitorii județului, care odată ajunși în oraș cu diferite treburi (permise,prefectura ,consiliu județean, etc) sunt nevoiți să parcheze masina pe unde găsesc ,atunci demarați construcția unei parcări supraetajata pe terenul ,,abandonat” dintre sediul actual al SIR și terasa Casa Albă …..Ar rezolva și fluidiza traficul pe principala artera a orașului.

    • La bazar nu o parcheze nimeni! La fel ca la piață centrala! Merge vreun consilier sa parcheze acolo? Merge vreun bombardier sa ducă masina acolo? De ex….merge Tudorel Buzatu sa parcheze acolo? Proiectul asta este pentru a sifona niște bani! E ca și cum…..locuiesc în centru și am garaj lângă spital! Abureala maxima pentru fraierii naivi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here