10.1 C
Vaslui
02-apr.-2023

Consilierii PSD, nemulțumiți de Hotărârea ce vizează locurile de parcare, cheamă în judecată CLM Bârlad și pe primarul Boroș!

- Advertisement -
LA JUDECATĂ… Grupul celor șase consilieri PSD din CLM Bârlad a depus la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Vaslui o cerere de chemare în judecată a Consiliului Local Municipal Bârlad, reprezentat de primarul Dumitru Boroș, pentru anularea unei Hotărâri cu privire la amenjarea unor locuri de parcare.

SCANDAL JURIDIC… Pe rolul Tribunalului Vaslui, precum și pe masa prefectului Daniel Onofrei, se află mai multe Hotărâri ale CLM Bârlad, aprobate de majoritatea consilierilor PNL, ALDE și USR! Aceste Hotărâri au primit deja viza de legalitate de la prefectul județului, dar consilierii PSD sunt nemulțumiți de Hotărârea ce vizează locurile de parcare. Mai exact, de modalitatea în care vrea primarul să gestioneze locurile de parcare din oraș. Edilul își dorește să scoată locurile de parcare la licitație pentru bârlădeni, dar consilierii PSD vor să se amenajeze mult mai multe locuri pentru mașini și abia apoi acestea să poată fi licitate. Din acest motiv, consilierii PSD cheamă la bară CLM.

Grupul celor șase consilieri PSD din CLM Bârlad a depus la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Vaslui o cerere de chemare în judecată a Consiliului Local Municipal Bârlad și a UAT Bârlad, reprezentat de primarul Dumitru Boroș, pentru anularea HCLM nr.71/2021 privind aprobarea „Regulamentului de atribuire și folosire a locurilor de parcare în parcările de reședință din mun. Bârlad”, precum și a HCLM nr.123/2021 privind „Aprobarea achiziționării de servicii juridice și consultanță juridică, asistență și reprezentare în instanță, în toate fazele procesuale, în litigiile de natură civilă sau penală, prezente sau viitoare, referitoare la obiectivul <<Construire centru medical D+P+4E>>, situat în Bârlad, strada Republicii nr. 300”. Consilierii PSD au precizat pentru Vremea Nouă care este și motivul chemării în judecată a consilierilor locali din jurul primarului bârlădean, care îi asigură acestuia majoritatea. „Convinși de justețea cauzei noastre, asigurăm cetățenii bârlădeni că nu scopul, fondul acelor hotărâri este greșit, ci calea aleasă de inițiator, Boroș și majoritatea PNL-USR este greșită. Solicitarea de anulare a HCLM nr.71/2021 privind aprobarea Regulamentului de atribuire și folosire a locurilor de parcare în parcările de reședință din Bârlad, a fost adoptată de CLM Bârlad în ședința ordinară din data de 30.03.2021. Pentru aceasta, grupul consilierilor locali PSD a depus toate diligențele, respectiv a înregistrat o plângere prealabilă la Consiliul Local înregistrată sub nr.CL27/20.04.2021, pentru care nu s-a primit niciun fel de răspuns din partea secretarului general al UAT Bârlad, domnul Cătălin Haret, dar nici din partea Comisiei juridice din cadrul CLM Bârlad, motiv pentru care grupul consilierilor PSD din CLM Bârlad s-a adresat instanței de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Vaslui, înregistrând în data de 22.06.2021 cerere de chemare în judecată. Prin urmare, s-a constituit dosarul nr.1166/89/2021 care s-a soluționat cu hotărârea nr. 180/18.05.2022 prin care instanța a luat act de renunțarea noastră la judecată, deoarece majoritatea cererilor au fost satisfăcute de către primar și astfel nu mai exista obiectul judecății”, au precizat consilierii PSD bârlădeni din cadrul CLM.

Pe rolul instanței, încă o hotărâre respinsă!

PSD a mai solicitat anularea HCLM nr.123/2021 privind aprobarea achiziționării de servicii de consultanță juridică, asistență și reprezentare în instanță, în toate fazele procesuale, în litigiile de natură civilă sau penală, prezente sau viitoare, referitoare la obiectivul <<Construire centru medical D+P+4E>>, situat în Bârlad, str. Republicii nr.300, adoptată de către Consiliul Local Bârlad în ședința extraordinară din data de 11.05.2021. „Conform dispozițiilor Legii contenciosului administrativ, s-a înaintat către Instituția Prefectului județului Vaslui solicitare de neacordare a vizei de legalitate și transmitere către Consiliul Local Municipal Bârlad a HCLM nr.123/2021 în vederea revocării sale în parte sau totală. Nemulțumiți de faptul că Instituția Prefectului județului Vaslui a acordat viză de legalitate în data de 24.05.2021, consilierii locali PSD s-au adresat instanței de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Vaslui înregistrând în data de 22.06.2021 dosarul nr.1167/89/2021. În cadrul acestui dosar, instanța de judecată a respins solicitarea în data de 29.07.2022 prin hotărârea nr.282”, au mai precizat consilierii PSD din cadrul CLM Bârlad.

Curg solicitările către Prefectură pentru neacordare de vize de legalitate!

Au fost și încă mai sunt mai multe solicitări transmise pentru Instituția Prefectului județului Vaslui, Daniel Onofrei, pentru a nu se acorda vize de legalitate la mai multe HCLM :

-Solicitare transmisă către Instituția Prefectului jud. Vaslui de neacordare a vizei de legalitate în ceea ce privește HCLM nr.311/31.08.2021 privind reorganizarea Poliției Locale Bârlad și de transmitere către CLM Bârlad în vederea revocării sale în parte sau total. Instituția Prefectului a dat viza de legaliate.

-Solicitare înregistrată la Instituția Prefectului jud. Vaslui de neacordare a vizei de legalitate în ceea ce privește HCLM nr.604/17.12.2021 privind darea în administrare a parcărilor de reședință din mun. Bârlad către Serviciul Parcări din cadrul DAPPC Bârlad, la care s-a acordat viză de legalitate.

-Solicitare de neacordare a vizei de legalitate către Instituția Prefectului județului Vaslui în ceea ce privește HCLM nr.613/17.12.2021 privind modificarea art.4 din HCLM nr.248/2014 – Anexa nr.2, Regulamentul de ordine interioară al „Centrului social de urgență pentru adăpostirea, pe timp friguros, a persoanelor fără adăpost din mun. Bârlad”, la care s-a acordat viza de legalitate.

Scandalul parcărilor cu plată din cadrul DAPPC Bârlad s-a mutat la Tribunalul Vaslui.

S-a mai solicitat de către PSD Bârlad neacordare a vizei de legalitate, care a fost transmisă către Instituția Prefectului județului Vaslui în data de 11.07.2022, cu privire la HCLM nr.213/28.06.2022 privind predarea către DAPPC Bârlad a locurilor de parcare amenajate în parcările de reședință din mun. Bârlad, dar aceasta a acordat viza de legalitate.

Consilierii locali PSD au deschis acțiune în instanță la data de 01.09.2022. La acest moment, Tribunalul Vaslui a acordat termen de judecată pentru data de 22 martie 2023.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Boroș nu e prost dar se face, q amenajat locuri de parcare unde au ei locuințe , sedii de firma sa poată parca dacă nu acum când, ca nu se știe de mai e primar, .

  2. Domnilor consilieri de ce nu verificați și grupul infracțional de la la Reiser.(director,contabili,ingineri,șoferii directorului,CA.)? Sau nu mai sunt subordonați Consiliului Local Barlad?

  3. Haret juristul lui pește sa nu zic ca de ani buni habar nu are.
    Dom primar după ce faci mai bine de jumătate din locurile de parcare, identifici trei sferturi din ele raportat la numărul de mașini, atunci poți sa faci proiect.
    Sau grupul vostru vor locuri de parcare rezervate și nu știți cum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.