spot_img
25.5 C
Vaslui
18-iul.-2024
spot_img

Consilierii USL din Suletea pun umãrul la distrugerea comunei

- Advertisement -

VINEREA NEAGRÃ Ultima sedintã a Consiliului Local Suletea s-a soldat cu un esec total, toate propunerile primarului Ciprian Robert Tamas fiind respinse de consilierii USL din comunã. Comuna este pe marginea unui dezastru financiar din cauza unor datorii mari si prost fãcute de fostul primar Petre Guzganu, iar viitoare investitii în satele comunei sunt aproape de zero, ca si vistieria comunitãtii locale de altfel. Tentativa primarului de a aduce bani la bugetul local prin majorarea unor taxe s-a izbit de refuzul categoric al celor sase consilieri USL, în frunte cu viceprimarul Gigel Dranga, presedintele PSD din Suletea, care este dator la bugetul de stat cu peste 50 000 de lei! Primarul Tamas a fãcut dezvãluiri incendiare referitor la consilierii locali PSD si PNL din CL Suletea, din care reiese cã DNA si ANI au de lucru masiv în aceastã comunã, care de aproape zece ani nu a mai avut un CL care sã ducã la bun sfârsit vreun proiect folositor comunitãtii!

Vineri, 17 ianuarie, la orele 8.30, a avut loc la Primãria Suletea sedinta ordinarã a Consiliului local Suletea cu urmãtoarea ordine de zi: Stabilirea taxelor si impozitelor comunei Suletea pentrul anul 2014 si prezentarea raportului de activitate a primarului, viceprimarului, consilierilor locali, sefului de post, directorului Cãminului cultural si a bibliotecarului comunei. La sedintã au participat zece consilieri locali, plus primarul Ciprian Tamas care încã de la început a reamintit consilierilor locali situatia dezastruoasã în care se gãseste comuna pe care o pãstoresc împreunã. Ca de obicei, între primar si consilierii USL din CL a izbucnit conflictul care a degenerat si a dus la certuri serioase si evident la respingerea proiectului de majorare a unor taxe locale. Taxele propuse de primarul Tamas erau: 20 de lei/an de gospodãrie pentru iluminatul public stradal, majorarea metrului cub de apã de la 3 lei la 4 sau 5 lei/metrul cub de apã de persoanã si 15 lei/an pentru o cãrutã cu un cal si 20 lei/an cãruta cu doi cai. „La punctul unu, am reamintit consilierilor locali situatia dezastruoasã cu care ne confruntãm! Desi cunosc problema cã avem datorii lãsate mostenire de fostul primar de circa zece miliarde de lei vechi, unii dintre acestia nici nu a vrut sã audã de modificarea unor taxe pertinente, pentru a ne ajuta sã supravietuim. Dupã lungi discutii si explicatii aduse consilierilor, nu s-a ajuns decât la mentinerea taxelor anterioare, altele vechi chiar si de sase ani” a precizat primarul Tamas.

„Gicã-contra” pentru rezolvarea problemelor comunitãtii

Mentorul consilierilor, un fel de „Gicã-contra” nu a fost altul decât Codreanu Iulian, UNPR, nimeni altul decât presedintele comisiei de buget-finante si directorul Scolii gimnaziale din Suletea. „Acesta, la fel ca viceprimarul Dragnea Gigel (PSD), Artene Costel (PSD), Irimia Tanta (PSD) si Bulgaru Gheorghitã (PNL) si-au urmãrit doar interesele personale, neinteresându-i soarta comunei absolut deloc. Sistemul de aductiune cu apã din localitatea Suletea a fost gândit si proiectat prost. Neexistând un bazin de acumulare în deal, apa este mereu împinsã cetãtenilor cu patru pompe trifazice, iar consumul acestora depãseste încasãrile noastre. În anul 2008 metrul cub a fost stabilit la cinci lei, iar ulterior, în acelasi an, a fost redus la trei lei. De atunci pretul a rãmas acelasi. La sedintã, domnul Codreanu Iulian nici nu a vrut sã audã de mãrirea pretului apei, invocând mereu cã <<ce vor face bietii bãtrâni?>>!

Desi le-am arãtat factura pe care trebuie sã o achitãm la E-ON în valoare de 570 de milioane de lei vechi, acestia râdeau nebuneste, bucurându-se de majoritatea din CL la adãpostul cãreia se ascund! De asemenea, am vrut sã introducem o taxã modicã pentru iluminatul public stradal, de 20 de lei/an de gospodãrie, cât se poate de legalã! Nici aici domnul Codreanu nu a fost de acord, tipând în gura mare cã Primãria trebuie sã-i asigure iluminatul public! Pãi, cu ce bani, de unde? Doresc cu totii dezvoltarea comunei si asigurarea unui trai mai bun cetãtenilor nostri, dar nu pun umãrul absolut deloc la realizarea acestor obiective. Proiectul nu a fost aprobat”, a spus, cu amãrãciune, primarul Ciprian Tamas.

Dezvãluiri incendiare ale primarului din Suletea!

ALO, DNA? Primarul Ciprian Tamas, supãrat pe cei din Consiliul Local care pun bete în roate dezvoltãrii comunitãtii, a fãcut dezvãluiri uluitoare despre fiecare consilier din USL, dezvãluiri care, dacã sunt reale, sunt foarte grave si autoritãtile de control si antifraudã ar trebui sã fie sesizate. Dezvãluirile au fost fãcute pe reteaua de socializare a primarului Ciprian Tamas. „Acum, îi vom lua pe rând, sã vedem dacã acestia sunt corecti fatã de ceilalti cetãteni si implicit fatã de comuna Suletea: Codreanu Iulian: este directorul scolii si si-a pus sotia casiera scolii! Asta da transparentã! A transformat scoala într-o afacere si a împrãstiat numai urã, dusmãnie si intrigã printre colegi! Motto-ul lui preferat este urmãtorul: <<Iubesc minciuna, dar urãsc mincinosii!>>. Dragnea Gigel: are douã spatii comerciale în Suletea cumpãrate încã din anul 2001. Desi a fost somat în diferite rânduri sã aducã documentatia aferentã proprietãtii la primãrie pentru a putea fi supus impozitãrii, s-a eschivat mereu! Acum, are de platã la Directia Finantelor Publice peste 50.000 de lei (cinci sute milioane vechi). Acum trei zile, în urma presiunii Finantelor Publice, a adus documentul prin care atesta cã … este proprietar încã din anul 2001. Îl vom supune impozitãrii pentru ultimii cinci ani, vom aplica penalitãtile de rigoare conform codului fiscal si va fi amendat pentru sustragerea de la plata impozitului! Artene Costel: face lucrãri cu tractorul personal pentru care nu a plãtit niciodatã impozit. Lucrãrile sunt taxate la sânge, iar acest lucru nu va rãmâne asa! Va trebui sã plãteascã impozit pe profit, asa cum face fiecare cetãtean onest! De asemenea, acest domn consilier local are în folosintã teren din rezerva primãriei, teren care, conform Legii 165/2013 îl vom readuce comunei! Irimia Constanta: s-a supãrat foarte tare când a auzit cã suntem nevoiti sã punem o taxã de 15 lei/an pentru o cãrutã cu un cal si 20 de lei/an pentru o cãrutã cu doi cai! Pãi, doamnã scumpã, cãruta dumneavoastrã cu doi cai comercializeazã pe toatã durata anului lemne LA NEGRU! Ce înseamnã 20 de lei/an pentru dumneavoastrã? O avere? Nu, este rea-vointã! Bulgaru Gheorghitã: zidar, zugrav si alte meserii … toata vara lucreazã LA NEGRU, nedeclarând nicãieri banii pe care-i câstigã pentru a putea fi impozitati! Nici nu a vrut sã audã de taxa pentru iluminatul public stradal, tipând cã el nu are nevoie de luminã noaptea!”, a precizat primarul Tamas pe reteaua sa de socializare.

Rapoartele de activitate ale consilierilor, lipsã!

CE-S ALEA, RAPOARTE? Când s-a trecut la prezentarea rapoartelor de activitate pe parcursul mandatului de consilier din 2012 si pânã acum, consilierii PSD, PNL si UNPR în frunte cu viceprimarul Gigel Dragnea, au sfidat complet legea alesilor locali si nu au prezentat niciun raport de activitate. Primarul Tamas explicã ce s-a întâmplat la sedinta de vineri, 17 ianuarie. „Domnul Codreanu Iulian si-a prezentat doar o parte din raport, oprindu-se atunci când a fost contrazis de ceilalti consilieri locali! Acesta a spus cã la propunerea lui nu s-a pietruit un drum din satul Fedesti! Acest drum fusese reabilitat si pietruit chiar înainte de Crãciun. Domnul viceprimar Dragnea Gigel nu si-a prezentat raportul de activitate nici anul trecut si nici anul acesta .. dar a zis totusi cã a sponsorizat jumãtate dintr-o sobã de la Scoala Fedesti! Doamna Irimia Constanta, domnul Bulgaru Gheorghitã, domnul Alin Drutu si domnul Artene Costel au urmat exemplul domnului viceprimar si nu au prezentat niciun raport, în aplauzele tuturor celor prezenti! Restul consilierilor si cu mine ne-am prezentat rapoartele de activitate pentru anul ce tocmai a trecut! Sunt consternat cã acesti consilieri PSD, în frunte cu viceprimarul Dragnea, sunt foarte bucurosi si multumiti sufleteste cã pentru bugetul comunei Suletea nu au fost alocati suficienti bani de la bugetul judetean, astfel cã suntem într-o situatie disperatã, iar ei râd si se bucurã de rãul întregii comunitãti care i-a votat! „, a precizat primarul Ciprian Tamas.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.