Consilierul din Dumești care a câștigat alegerile, dar și-a pierdut scaunul în legislativul local, va fi repus în funcție

DREPTATE… Stelian Șudeanu își va relua funcția de consilier local PNL în cadrul CL Dumești.

SE FACE DREPTATE… În urmă cu două săptămâni, ziarul Vremea Nouă atrăgea atenția că, în comuna Dumești, o decizie definitivă a Tribunalului Vaslui a fost ignorată de autoritățile locale mai bine de cinci luni. Stelian Șudeanu, candidat pe lista Partidului Național Liberal la Consiliul Local Dumești, pe poziția a patra, a fost lăsat pe dinafara legislativului local, după ce conducerea locală a partidului a pus pe locul lui un supleant de pe locul șapte.

Gheorghiță Popovici, șeful PNL Dumești, ne-a declarat că decizia respectivă fusese luată în urma unei analize a rezultatelor alegerilor locale, analiză în urmă căreia Stelian Șudeanu n-ar fi ieșit chiar atât de bine. Cu complicitatea secretarului UAT Dumești, care a trimis dosarele de validare incomplete în instanță, Șudeanu a fost nevoit să cedeze locul, Judecătoria Vaslui validând mandatul supleantului de pe poziția a șaptea. Numai că Șudeanu nu s-a lăsat și a atacat decizia primei instanțe la Tribunalul Vaslui, care în data de 11 noiembrie 2020 i-a dat câștig de cauză, repunându-l în funcția de consilier local. De atunci, Primăria Dumești nu a mișcat un deget pentru a pune hotărârea Tribunalului în aplicare. A fost nevoie ca acest caz să fie adus la cunoștința opiniei publice de către redactorii ziarului Vremea Nouă, ca Gheorghiță Țarcă, secretarul UAT Dumești să demareze procedurile. Contactat telefonic, acesta ne-a confirmat că a depus documentele în instanță pentru a fi invalidat mandatul consilierului supleant. “În condițiile în care Tribunalul Vaslui a stabilit că domnul Șudeanu are câștig de cauză, e clar că nu trebuia validat acel supleant. Tribunalul l-a validat pe domnul Șudeanu, prin urmare trebuie invalidat consilierul care a venit de pe locul șapte. Noi am început demersurile în acest sens, pe data de 18 martie am dus documentele la instanță, pe 25 martie a fost pus pe rol. Acum am înțeles că a fost amânat termenul până pe data de 8 aprilie, însă nu știu din ce motive. Situația se va rezolva, pentru că decizia Tribunalului trebuie respectată”, ne-a declarat secretarul Primăriei Dumești.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ