spot_imgspot_img
3.5 C
Vaslui
21-feb.-2024

Consilierul lui Dumitru Buzatu primește teren pentru casă de la Primăria Vaslui, deși nu îndeplinește două dintre criteriile cele mai importante

- Advertisement -
ȘMECHER… Cu carnetul de membru de partid în buzunar și cu un salariu baban de la Consiliul Județean Vaslui, Vlad Ghețu, consilierul personal al președintelui Dumitru Buzatu, a primit de la Primăria Vaslui teren de casă, lăsând în afara listei familii tinere, care așteaptă de ani de zile acest sprijin.

PRIVILEGIAT… Consilierul personal al lui Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, se află printre cei 28 de beneficiari cărora Primăria Vaslui urmează să le aloce terenuri în folosință gratuită, pentru a-și construi o casă. Deși nu bifează două dintre criteriile care cântăresc cel mai mult în analiza dosarului, adică nu este căsătorit și nici copii nu are, Vlad Ghețu a reușit să ia fața multor familii tinere, care așteaptă de ani de zile să intre în posesia unui astfel de teren. Comisia alcătuită din șase angajați ai Primăriei Vaslui l-a propulsat pe acesta pe locul trei pe listă, cu 41 de puncte, la egalitate cu beneficiarul de pe locul 2. Cel mai bun punctaj, adică 46 de puncte, a fost obținut de un vasluian care așteaptă de șase ani să primească teren de la Primărie. Când a venit vorba însă despre consilierul președintelui Consiliului Județean Vaslui, instituția condusă de Vasile Pavăl s-a mobilizat exemplar, repartizându-i acestuia terenul solicitat după doar șase luni de la depunerea cererii. Contactat telefonic de reporterii Vremea Nouă, Vlad Ghețu a declarat că salariul și studiile superioare absolvite l-au ajutat să obțină 41 de puncte. “Eu sunt în PSD, dar nu fac politică agresivă. Cu toate astea, mă așteptam să apară reacții”, a spus consilierul personal al lui Dumitru Buzatu.

Zona Dimitrie Cantemir din municipiul Vaslui urmează să se transforme într-un cartier destinat tinerilor familiști, unde aceștia se vor putea bucura de spații verzi, locuri de joacă pentru copii, plus multe alte beneficii. Această transformare se face etapizat, iar în acest sens, în iarna anului trecut, consilierii locali vasluieni au votat Proiectul de Hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal pentru “Parcelare și dezvoltare zonă de locuințe individuale, str. Dimitrie Cantemir”. Iată ce scriau consilierii PSD la acea vreme referitor la acest proiect. “Ne gândim la tinerii vasluieni și încercăm să găsim în permanență soluții la problemele acestora. Venim în întâmpinarea vasluienilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani care doresc să își construiască o locuință și aprobăm repartizarea cu titlu gratuit de terenuri din domeniul privat al municipiului Vaslui. De asemenea, propunem ca viitorul cartier, fiind destinat tinerilor familiști, să cuprindă parcuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și spații verzi. Așadar, în conformitate cu prevederile legale privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, Consiliul Local al Municipiului Vaslui va vota, în cadrul ședinței ordinare, Proiectul de Hotărâre privind aprobarea planului urbanistic zonal pentru Parcelare și dezvoltare zonă de locuințe individuale, str. Dimitrie Cantemir”, anunțau consilierii social-democrați, pe pagina de facebook a partidului.

Lista condițiilor pe care trebuiau să le îndeplinească cei care au solicitat teren

Anunțul Primăriei Vaslui de a transforma zona Dimitrie Cantemir într-un cartier pentru tinerii familiști a stârnit un interes enorm în rândul vasluienilor, astfel că zeci de familii tinere și-au depus dosarele de solicitare a terenurilor. Au fost considerate eligibile solicitările persoanelor care au îndeplinit cumulativ următoarele condiții, potrivit Regulamentului: solicitantul să aibă o singură cerere depusă, în nume propriu sau împreună cu soțul/soția; solicitantul să aibă vârsta cuprinsă între 18 ani (împliniți) și 35 ani (neîmpliniți) la data depunerii solicitării; solicitantul să aibă cetățenie română și domiciliul în municipiul Vaslui; solicitantul să își desfășoare activitatea profesională în raza administrativ teritorială a Municipiului Vaslui, cu contract de muncă; solicitantul și soțul/soția, după caz, să nu fi avut sau să nu dețină în proprietate o locuință sau un teren destinat construirii unei locuințe proprietate personală, atât în Vaslui, cât si în alte localități.

Necăsătorit și fără copii, consilierul personal al lui Dumitru Buzatu a fost așezat în fruntea listei

După primirea cererilor, o comisie de analiză din cadrul Primăriei Vaslui, compusă din Cătălin Amăriuței (președinte), Dumitriu Giorgian (membru), Enache Florin (membru), Geantău Ana-Maria (membru), Tătaru Lavinia (membru) și Manea Diana (membru), a luat la puricat toate dosarele solicitanților, iar zilele trecute a alcătuit lista cu cei 26 de norocoși care urmează să intre în posesia terenurilor. Printre acești beneficiari se află și Vlad Ghețu, consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu. Deși nu este căsătorit și nici copii nu are, acesta a obținut un punctaj superior față de aproape toate familiile tinere care au solicitat teren de la primărie. Contactat telefonic, consilierul personal al lui Dumitru Buzatu a părut surprins, în primă fază, de vestea că se află pe lista câștigătorilor, pentru ca apoi să declare că se aștepta ca acest lucru să nască discuții. “Aș considera că mi-ați dat o veste bună. Sunt mai multe criterii care trebuiau îndeplinite. Singurul pe care nu l-am îndeplinit este că nu sunt căsătorit. În rest, n-am casă, n-am masă… Cred că cei de la primărie pot să vă arate dosarul dacă faceți o solicitare în acest sens. Un alt criteriu de care s-a ținut cont a fost salariul, dacă e minim pe economie. Cu cât ai salariul mai mare, cu atât primești mai multe puncte. Un alt criteriu se referă la studiile absolvite. Absolvirea de studii superioare asigură, de asemenea, un punctaj mai mare. Este adevărat că nu am copii, dar presupun că acest criteriu avea punctaj mic. Din punctul meu de vedere, punctele sunt acordate pe bune. Cei de la primărie, vă spun sincer, s-au ferit cât au putut, eu am insistat, tocmai în ideea asta, că lucrez unde lucrez și o să le sară lumea în cap. Am zis că dacă fac punctajul, de ce nu? Au tras de mine, au verificat fiecare hârtie în parte, tocmai în ideea asta, să nu fie probleme. Eu sunt în PSD, dar nu fac politică agresivă. Cu toate astea, mă așteptam să fie tot felul de reacții”, a declarat Vlad Ghețu. Mai trebuie precizat că vechimea cererii a fost un alt criteriu de departajare a dosarelor, însă consilierul personal al lui Dumitru Buzatu nu a avut emoții nici din acest punct de vedere, chiar dacă solicitarea lui a fost depusă în luna februarie a acestui an. Cu siguranță, unul dintre criteriile care l-au ajutat pe Vlad Ghețu să obțină un punctaj atât de bun a fost salariul încasat de la Consiliul Județean Vaslui, salariu asigurat inclusiv din taxele și impozitele plătite de familiile tinere care au depus cerere, dar care nu au îndeplinit punctajul, din cauza veniturilor mici.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

21 COMENTARII

 1. Cartierul PSD vaslui . Seamănă cu Cartelul PSD . Împușcați și de la capăt .. e singura soluție de rezolvare a problemelor din romania !
  Astăzi când luam o cafea to go , in spatele meu la coada era un tata român si fata lui care vorbea doar germana . Oameni frumoși care ne-au sărăcit urbea pentru ca nemernicii politruci sa își facă mersurile .

  Medic . Veterinar , la costum – e ca și cum ai spune mecanic la 4 ace la job . Alt fel de blow job! Știu ei …

  Rușine nemernicilor ! A murit el Ceaușescu .. și a plătit pt toate nedreptățile – sper sa plătiți și voi sau urmașii urmașilor voștri pentru distrugerea acestei nații !

 2. Daca cei care administreaza reteaua nu ar da pe goarna ID-urile celor care posteaza comentarii la diferite articole ati afla ce nici macar nu ganditi

 3. Consilierul personal, adică unii care împing vântul în Consiliul Județean, în Primărie, etc! Cu nimic în plus, sau mai bun ca șeful!
  Ce vedeți concret în urma lor, pentru oameni, pentru oraș, pentru modernizare în general???
  Nimic! În același stadiu de 32 de ani și sunt interesați doar de îmbogățirea personală!
  Cum sunt votați toți ”specialiștii” ăștia, care în urma lor lasă ZERO și lumea nu vede, este greu să înțeleg!

 4. Cred ca în cazul de fata, înainte de toate, trebuie discutat despre moralitatea acestui demers al consilierului. Spun asta pentru ca funcția și salariul i-ar fi permis oricând sa facă un credit la banca sa-și achiziționeze terenul, asa cum fac și ceilalți tineri din oraș. Când tu scoți carnetul de membru și ocupi o parcela de teren și datorita acestei calitati (sa nu ne mai ascundem după nuc, stimați psd-iști), nu cred ca e tocmai corect față de alți tineri, care nu au acest avantaj. Pentru el, era bine sa nu fi făcut aceasta solicitare. Asa, lasă loc la multe discuții și arunca o bruma de îndoială și asupra corectitudinii acelei comisii de analiza!

 5. Nu cred ca in lista cu punctajul era specificat undeva Consilier a lui Buzatu – 15 pct. Punctajul l-au obtinut in functie de o grila bine pusa la punct. Mai mult decat atat, s-au dat terenuri celor care pot costrui o casa. Daca ai salariu minim pe economie, cum iti permiti?! Cu toate acestea sunt curios cati vor reusi sa ridice ceva in conditiile actuale, cu preturile de acum.
  Domnul Vlad e un baiat cu bun simt totusi, nu il confundati cu altii. Sa fii medic si sa stai dupa dl. Buzatu toata ziua, nu e chiar de ici de colo.Nu cred ca are avantaje prea multe

 6. Comentacii latratori ai liberalilor nu catadicsesc o clipa sa nu arunce cu mizerii inspre PSD,ptr ca asa au fost dresati de catre ,,mentorul,, lor ,marele tantalau si instigator ,Johannis! Adica psd-istii n-au voie sa primeasca terenuri gratuit ,insa odraslele liberale, cu parinti putred de bagati au primit (stim noi unde).Odata ce legea permite si tanarul indeplineste conditiile s-au terminat toate discutiile rationale si incep cele prostesti/badaranesti si lipsite de noima! Sictir!

 7. Acum doua luni au angajat-o pe prietena acestui individ. Asa creste famiglia! In judetele din vestul tarii au stat organele pe autoritati 3 ani si azi nu misca nimeni in front la angajari. Mai intai au intrat cativa in puscarie!

 8. Voi confundati cu ANL-urile. Acolo aveai punctaj mare pentru numarul de copii si starea civila. Daca va uitati pe criterii, punctajul maxim e pentru alte criterii

  • „De asemenea, propunem ca viitorul cartier, fiind destinat tinerilor familiști, să cuprindă parcuri de joacă pentru copii, piste de biciclete și spații verzi”
   FIIND DESTINAT TINERILOR FAMILIȘTI!
   TI-NE-RI-LOR FA-MI-LISTI
   Dacă băiatul asta nu se va însura niciodată și nici copii nu va putea face?

 9. Terenurile sunt pentru tineri, nu pentru ” tinerii familisti”, cum spuneți voi. Dacă vă uitați pe listă și erați corecți, vedeati ca majoritatea celor de acolo au dosarele depuse în 2022 și nu toti sunt familiști. Salariul mare l- ar fi avut oriunde probabil, ptr ca medicii veterinare au in general salarii bune. O fi băiatul ăsta consilierul lui Buzatu, dar are aceleași drepturi ca orice om din țară asta, fie ca va place vouă sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.