23.7 C
Vaslui
27-iun.-2022

Consiliul Județean al Elevilor Bacău : Testele de salivă primite de elevi în pungi de plastic

Consiliul Județean al Elevilor Bacău, structură de reprezentare a elevilor din județul Bacău, trage un semnal de alarmă cu privire la modul în care testele de salivă le-au fost oferite acestora: în pungi de plastic, pe piese, ca un lego, lăsând montarea acestora în sarcina părinților.

Testarea în școli a devenit un obiectiv realizabil, chiar dacă au existat mari întârzieri, elevilor fiindu-le puse la dispoziție teste salivare non-invazive, ce pot ajuta la oprirea răspândirii infecției cu virusul SARS-Cov-2 în rândul tinerilor. Cu toate acestea, elevii din județ ne-au împărtășit experiența lor privind modul în care aceste teste le-au fost oferite la școală, iar ceea ce am descoperit nu ne-a permis să rămânem indiferenți. Testele au ajuns la grămadă, dezasamblate, urmând a fi pregătite de asistentele medicale, ca mai apoi să le fie oferite elevilor în pungi de plastic, transparente, unele chiar rupte, pe piese, ca un puzzle, fără ca persoanele care le împărțeau să poarte mănuși.

După o lungă perioadă de așteptare, testele non-invazive pe bază de salivă au ajuns în școli, acesta fiind un pas important pentru ca elevii să meargă în siguranță la școală. Cu toate acestea, în județul Bacău, elevii ne-au transmis câteva informații legate de modul în care aceste teste le-au fost oferite. Ei au ținut să atragă atenția asupra mai multor probleme: testele au sosit în pungi de plastic, dezasamblate, precum un lego, iar persoanele ce le împărțeau nu purtau mănuși de protecție.” a transmis CJE Bacau…https://www.bacau.net/consiliul-judetean-al-elevilor-bacau-testele-de-saliva-primite-de-elevi-in-pungi-de-plastic/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here