1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

Consiliul Județean, în căutarea strategiei culturale a Vasluiului, care să “relanseze imaginea orașului”

- Advertisement -
PLANURI… Consiliul Județean Vaslui va plăti 148.880 lei fără TVA pentru o strategie care va ajuta instituția să “refacă infrastructura culturală, să profesionalizeze domeniului cultural, să crească turismul și venitul local, dar și să relanseze imaginea orașului”.

STRATEGIE… Consiliul Județean Vaslui vrea să “refacă infrastructura culturală” și să “relanseze imaginea orașului”. Nu știe, momentan, cum să facă asta, așa că așteaptă ca o firmă specializată să îi realizeze “Strategia culturală și artistică a județului pentru orizontul de timp 2022-2028”. Potrivit anunțului publicat pe propriul site, pune la bătaie 148.880 lei fără TVA, bani pe care îI va plăti la final, dacă strategia va îndeplini toate criteriile. “Acest document de planificare strategică va oferi o viziune mai clară asupra resurselor și pachetelor de programe menite să contribuie la dezvoltarea socio-economică a județului”, se arată în Caietul de sarcini.

Potrivit aceluiași document, strategia va trebui să urmărească două planuri: domeniul culturii și domeniul turismului. “Strategia culturală și turistică a județului Vaslui va aduce valoare adăugată prin stabilirea unui set de măsuri pe termen mediu și prin asumarea unor priorități capabile să îmbunătățească și să sporească oferta culturală a județului, precum și să lărgească aria de adresabilitate a acestei oferte către un număr cât mai mare de cetățeni”, se precizează în Caietul de sarcini. În ceea ce privește al doilea domeniu, cel al turismului, se așteaptă “identificarea atracțiilor naturale, culturale, medicale, ecumenice, realizarea unor programe de marketing, analiza și stabilirea unei oferte turistice printr-o serie de intâlniri și consultări, precum și interviuri individuale și de grup cu o gamă largă de părți interesate”. “Și în județul Vaslui, sectorul turistic este printre puținele domenii ce prezintă un trend ascendent pe scara dezvoltării, iar documentul strategic propus spre elaborare vine în sprijinul evoluției pozitive a domeniului cu măsuri și direcții clare de acțiune. Achiziția serviciului de consultanță asigură o analiză a datelor, o interpretare profesionistă și sprijin în identificarea printr-un proces participativ a obiectivelor de dezvoltare pentru următoarea perioadă de programare și corelarea cu surse de finanțare pentru atingerea acestora”, se explică în Caietul de sarcini.

Strategia va contribui la “creșterea turismului, creșterea venitului local și relansarea imaginii orașului”

Firma care va elaboraa strategia culturală și turistică a județului Vaslui, va realiza și o analiză a stării actuale a sectoarelor turistic și cultural din judet, a provocărilor și oportunităților cu care se confruntă acestea în încercarea de a se dezvolta în mod sustenabil în următorii ani, precum și un rezumat al procesului, constatărilor, recomandărilor și planul de acțiune pentru implementarea strategiei, inclusiv activitățile specifice, obiectivele de referință care trebuie indeplinite și responsabilii pentru fiecare dintre acestea. “De asemenea, strategia va cuprinde cel puțin următoarele elemente: contextul general al elaborării Strategiei de dezvoltare culturală și turistică a județului Vaslui pentru perioada 2022-2028 în contextul normativ al elaborării; diagnoza sectorului cultural și turistic judetean cu identificarea punctelor critice; prelucrarea datelor de context, ancheta sociologică, interviuri cu experți și tineri din județul Vaslui; perspective și coordonate strategice și corelarea acestora cu documente regionale/naționale și europene; formularea unor obiective și direcții de acțiune. Implementarea “Strategiei culturale și turistice a Județului Vaslui pentru orizontul de timp 2022-2028” va contribui la refacerea infrastructurii culturale, profesionalizarea domeniului cultural, creșterea turismului, creșterea venitului local, relansarea imaginii orașului; coeziunea socială, cooperarea cetățeni-autorități; facilitarea mobilității artistice, la nivel national; relevanță în trasarea profilului identității locale și naționale”, se arată în Caietul de sarcini.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.