10.1 C
Vaslui
02-apr.-2023

Consiliul Județean, o nouă repartizare de fonduri: 17,1 milioane de lei pentru două orașe și 22 comune vasluiene (TABEL)

- Advertisement -
NEVOI… Cele 17,1 milioane lei sunt repartizate celor 24 de unități administrativ-teritoriale pentru “susținerea programelor de dezvoltare locală, de infrastructură, cheltuieli de funcționare și pentru echilibrarea bugetelor locale”.

BANI… Două orașe și 22 de comune vasluiene vor primi bani de la Consiliul Județean. Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii și votului în ședința de marți, 21 martie, valoarea totală se ridică la 17,1 milioane lei și provine din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2023. Cele mai mari sume de bani vor ajunge în Dragomirești – 3 milioane de lei, Gherghești – 1,8 milioane lei, Fălciu – 1,4 milioane lei, Ivănești – 1,2 milioane de lei, Murgeni – 1,2 milioane lei și Tutova – 1 milion lei. Cei mai puțini bani vor ajunge în comunele Vulturești – 150 mii lei și în Viișoara – 250 mii lei. Este a doua repartizare de fonduri din impozitul pe venit pentru anul 2023, după ce în luna ianuarie au fost repartizate 17,3 milioane lei.

Cele 17,1 milioane lei sunt repartizate celor 24 de unități administrativ-teritoriale pentru “susținerea programelor de dezvoltare locală, susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, cheltuieli de funcționare pe care UAT-urile nu le pot finanța din venituri proprii și din sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale”. “După aprobarea bugetelor locale ale unităților administrativ-teritoriale din județ, consiliul județean s-a confruntat cu o avalanșă de cereri ale acestora, prin care sunt solicitate fonduri în vederea echilibrării bugetelor. În proporție de peste 90%, aceste cereri de fonduri au ca obiect necesitățile pe care UAT-urile le au pe secțiunea de dezvoltare în vederea achitării cofinanțării unor proiecte finanțate din fonduri europene și/sau naționale care au fost finalizate și nu pot fi recepționate deoarece beneficiarii se află în imposibilitatea de a achita cota de cofinanțare. Astfel, în urma analizei efectuate asupra solicitărilor de fonduri, s-a constatat necesitatea repartizării sumei de 17.100 mii lei către un număr de 24 unități administrativ-teritoriale, conform anexei la proiectul de hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii și votului în ședința de marți, 21 martie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.