spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Consiliul Județean sprijină Inspectoratul Școlar: 120.000 lei pentru desfășurarea olimpiadelor școlare – etapa județeană

- Advertisement -

BANI… Consiliul Județean va finanța desfășurarea olimpiadelor școlare în județul Vaslui. Instituția va oferi Inspectoratul Școlar Vaslui 120.000 lei, bani necesari acoperirii diverselor cheltuieli. “Suma solicitată va fi folosită pentru achiziționarea de consumabile și servicii necesare desfășurării în bune condiții a olimpiadelor școlare organizate la cele peste 40 de discipline”, se arată într-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean. Printre cheltuielile incluse se numără cele referitoare la hârtia de concurs, tonere/cartușe pentru imprimante și copiatoare, apă, diplome și echipamente pentru probele practice.

Olimpiadele școlare se vor desfășura, la nivel județean, în perioada 2 martie – 20 aprilie. Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de Consiliul Județean, cei 120.000 lei vor fi alocați din capitolul “Alte cheltuieli în domeniul învățământului”. “Impactul socio-economic al proiectului: olimpiadele și concursurile școlare promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală. Indiferent de domeniul lor, aceste competiții școlare stimulează creativitatea și gândirea critică, oferă motivația atât de necesară în procesul de învățare și ajută la identificarea și dezvoltarea talentelor, abilităților și cunoștințelor, contribuind la dezvoltarea personală și profesională a elevilor”, se arată în proiectul de hotărâre inițiat de Consiliul Județean Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. O prezinta ca o performanta! Dar cine ar fi trebuit sa le finanteze? Papa? Ca la toate trebuie sa furati , sa le dati numai la hotii vostrii, la preturi de Zara asa cum va demonstreaza mai sus Olimp asta e de la sine intyeles. Duceti tara de rapa dar….cu raspun dere.

  2. Suma este enorma doar pentru fazele judetene. Daca luam in calcul ca la fazele judetene ajung cei mai buni elevi, numarul mediu ar fi de 150-200 elevi/disciplina. Aproximativ 8000 de elevi la toate olimpiadele (desi e mult, dar mergem pe maxim). Acestia primesc un numar maxim de 10 coli A4. Adica 80.000 coli. 160 topurix25 lei=4000 lei. Primii elevi primesc diplome. Aprox. 50 diplome/disciplina. Total -1600 diplome. 13 topuri cartonx50 lei=650 lei. Toner pentru imprimantele din cele 40 scoli unde se desfasoara fazele judetene (intr-o scoala pot fi mai multe discipline)= 40 seturi de cartuse performante color x 800 lei/set= 32.000 lei. Apă pentru 8000 elevi= 25.000 lei (sunt curios daca fiecare elev gaseste pe banca o sticla de apa cand intra in clasa). Total pana acum: 4000+650+32000+25000=61.650 lei (la numar de elevi, cantitati si preturi maxime). Cate discipline au nevoie de echipamente si ce inseamna echipamente ca sa fie necesara suma de 59.000 lei? Cu siguranta e vorba de bani pentru campanie. Verifica cineva din CJ cum se cheltuie aceasta suma enorma?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.