spot_img
33.9 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Consiliul Judeţean Suceava, pe primul loc la nivel naţional la atragerea de fonduri europene

- Advertisement -

Consiliul Judeţean Suceava ocupă primul loc la nivel naţional la accesarea de fonduri europene. Clasamentul a fost publicat într-un studiu al Institutului pentru Politici Publice, în care a fost analizată capacitatea şi implicarea administraţiei publice locale în absorbţia durabilă a banilor europeni pentru dezvoltarea comunităţilor din România. Analiza Institutului pentru Politici Publice a luat în considerare datele furnizate de autorităţile de management cu privire la proiectele în derulare între 2008 şi sfârşitul anului 2011.

Potrivit studiului IPP, în această perioadă, Consiliul Judeţean Suceava a accesat 78,3 milioane de euro din fondurile structurale de care a beneficiat România. Cu această sumă, Consiliul Judeţean Suceava ocupă prima poziţie la nivel naţional, pe locurile următoare clasându-se administraţiile judeţene din Sălaj şi Ilfov.

Tot în studiul IPP se mai arată că Primăria Suceava a accesat o sumă de 23,3 milioane de euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că studiul IPP arată faptul că în judeţul Suceava s-a muncit mult pentru atragerea de fonduri europene, acest lucru concretizându-se într-un număr foarte mare de proiecte promovate atât de administraţia judeţeană, cât şi de primării.

„S-a muncit mult. Din primul minut de când am preluat mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean s-a muncit pentru promovarea de proiecte în vederea accesării de fonduri europene. Şi mă refer aici atât la Consiliul Judeţean, dar şi la primării, şi le mulţumesc pentru aceasta primarilor din Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, dar şi celorlalţi primari care au avut astfel de iniţiative”, a spus Flutur.

www.monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.