spot_img
19.8 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Consiliul Judetean Vaslui se pregãteste de marea restructurare prin transformarea posturilor

- Advertisement -

SOLUTIE SALVATOARE… Sub presiunea intrãrii în colaps, Guvernul pare sã facã, în sfârsit, o parte din ceea ce promite cã va face de ani de zile: restructurarea aparatului birocratic. Într-o defilare cu iz propagandistic, menit sã împartã la centimã atât costul politic, cât si meritul deciziei, liberalii si social-democratii pregãtesc un plan pentru o reducerea numãrului de bugetari. La Consiliul Judetean Vaslui, acest plan nu va lovi prea mult în organigrama institutiei si asta prin grija lui Dumitru Buzatu, care a decis sã transforme mai multe posturi vacante, de consilieri debutanti, în consilieri superiori, ca atunci când anumite structuri se vor desfiinta, angajatii vizati de restructurãri sã nu rãmânã pe drumuri. „Toate aceste transformãri de functii publice vacante dintr-un grad profesional mai mic într-un grad profesional mai mare au la bazã complexitatea si volumul mare de muncã din cadrul acestor structuri. Analizând activitatea din fiecare compartiment, apreciem cã pentru buna desfãsurare a activitãtilor este oportunã transformarea respectivelor posturi, pentru a fi ocupate cu personal calificat, cu experientã corespunzãtoare” se aratã în referatul de aprobare a proiectului de hotãrâre.

Modificarea statului de functii al aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Vaslui a constat în transformarea a 6 functii publice de executie vacante: o functie publicã de executie, de consilier achizitii publice, clasa I, gradul profesional asistent, în consilier achizitii publice, clasa I, gradul profesional superior la Serviciul de Achizitii Publice si Contractarea Serviciilor Sociale; o functie publicã de executie, de consilier, clasa I, gradul profesional debutant, în consilier, clasa I, gradul profesional superior, la Compartimentul Disciplina în Constructii din cadrul Directiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului; o functie publicã de executie, de consilier, clasa I, gradul profesional principal, în consilier, clasa I, gradul profesional superior, la Serviciul Administrativ, Protectia Muncii si Apãrare Împotriva Incendiilor din cadrul Directiei Economice; o functie publicã de execuție, de consilier, clasa I, gradul profesional principal, în consilier, clasa I, gradul profesional superior, la Serviciul Contabilitate din cadrul Directiei Economice; o functie publicã de executie, de consilier, clasa I, gradul profesional principal, în consilier, clasa I, gradul profesional superior, la Biroul Administrarea Domeniului Public si Privat al Judetului din cadrul Directiei Economice si o altã functie publicã de executie, de consilier, clasa I, gradul profesional asistent, în consilier, clasa I, gradul profesional superior, la Serviciul pentru Monitorizarea Serviciilor Comunitare de Utilitãti Publice si Unitatea de Implementare/Monitorizare a Proiectului – Sistem Integrat de Management al Deseurilor Solide în Judetul Vaslui din cadrul Directiei Tehnice.

„Acest proiect nu este oportun în momentul de fatã”

Liberalul Gelu Veziteu a atras atentia cã prin aceste transformãri de posturi, Consiliul Judetean Vaslui nu va face nicio economie, asa cum se urmãreste prin marea restructurare anuntatã de Guvenr. „Acest proiect de hotârâre pe care îl supuneti dezbaterii presupune transformãri ale unor posturi vacante dintr-un grad profesional mai mic într-un grad profesional mai mare. Stim foarte bine cã la nivelul Guvernului se vorbeste deja de unele mãsuri care ar trebui luate pentru a face economii, inclusiv la renuntarea acestor posturi vacante, neocupate. Nu considerãm cã este oportun în acest moment proiectul de fatã”, a afirmat Veziteu.

„Nu putem fi mai catolici decât Papa”

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu a explicat rationamentul care stat la baza întocmirii acestui proiect de hotãrâre. „Institutia aceasta trebuie sã functioneze. Noi ne uitãm cu mare atentie pe ceea ce circulã în mediile acestea ca posibile viitoare schimbãri si ne pregãtim pentru acest lucru. N-am vrea ca sã pierdem anumiti specialisti dupã ce posturile le vor fi desfiintate. Trebuie sã le oferim ceva! Asa va zice legea! Potrivit reglementãrilor actuale, un astfel de angajat nu poate fi tratat ca un obiect. Noi nu angajãm personal, în ciuda faptului cã functionãm cu putin peste 60% din totalul posturilor care ar putea fi ocupate. Stim cã nu trebuie sã le ocupãm pe toate pentru cã prejudiciem bugetul nostru pentru investitii, asistentã socialã si toate celelalte. Proiectul acesta ne va ajuta sã facem fatã unor anumite schimbãri. Probabil va trebui refãcutã si organigrama, va trebui sã scãdem si numãrul de functii, dar va trebui sã facem în asa fel încât sã fie functional acest Consiliu pentru cã investitii vom avea si dupã restructurare. Asa cum am mai spus, nu încercãm sã mai angajãm pe nimeni în momentul acesta, pentru cã nici nu mai este posibil din cauza tuturor etapelor procedurale pe care trebuie sã le parcurgem. (…) Potrivit Ordonantei, se vor desfiinta un anumit numãr de Servicii si Birouri. Sefii acestor Servicii si Birouri au grad de consilier superior. Pot sã-i duc sã ocupe un post de debutant? Nu! Amenajãm putin ca sã putem face acele schimbãri. E si inuman, într-un fel, ca pe consilier superior, dupã 35 de ani de serviciu, sã-l mut pe post de consilier debutant. Vom vedea ce va scrie, într-un final, în acea ordonantã care va deveni lege. Scopul acestei Ordonante nu este acela de a concedia cât mai multi oameni, ci de reasezare a structurilor, a Serviciilor, a Birourilor. Nu putem fi noi mai catolici decât Papa cã noi nu suntem catolici, suntem ortodocsi”, a explicat Dumitru Buzatu decizia de transformare a posturilor vacante.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Eu personal nu consider ca funcționarii nu merita sa-și piardă locul de munca , mă întreb ce-i de la privat merită??? sa nu fie inuman eliminați persoanele consilierii cumul pensie salariu.

 2. marea restructurare!……vai…..
  Dar ce vreți să faceti? Vreți să desființați Facultățile de șefi?? să dea faliment universitatea de șefi?? ntz ntz ntz
  …..nu mai bine mai numiți în plus alți șefi, adică din 400 de șefi la buget să fie vreo 520, așea la chestie..???
  Păi bă băieți, voi cine vreți să arate prostimii cum se face treabă, cum se dă bună ziua??? este contrarevolutionat ce faceti, vă pierdeți total voturile!!
  dacă se duce x la serviciu, care are și el/ea vreo 20-35 de ani vechime și nu îi arată nimeni ce să facă și să știe ca e proastă/prost…nu e cam nașpa??

 3. oare cind se va trece la regionalizare? cind cei care fac asa numitele recesaminte vor fi trasi la raspundere. Cica voteaza cei din diaspora …
  care????? si cei cu vize si cei fara… ? Daca ar fi pe adevarat.. ar trebui sa se uneasca Vasluiul cel putin cu Iasul . Si la comune e aceeasi pilitura,,, ca sa iasa nr. minim sint trecuti si mortii pe liste.
  La rromi nu se aude nimic cu restructurari.. au imunitate ,, CJ si reprezentantii rromilor cheltuiesc banii ,, astea sint atributiuniile ???? sa adune oameni , sa i puna sa semneze in alb, si apoi sa treaca sumele exorbitate cica!!!!!! cheltuite.

 4. Buzatu a făcut club propriu de sport, pe banii noștri!!! Vă dați seama câți bani vor fura de acolo, dar prostii îl aplauda, că are grija de sănătatea proștilor😡😡😡
  Lasă, că ne baga iar în casă jegosii, cine nu se vaccinează in septembrie, poate sa și ia singur zilele, că nu va scăpa de data asta

 5. Alta Marie….. alta pălărie…… alta golanie……. numa jmen….. și golaneala proletara…. samsareala politica….. tipic de lumea a treia….. un gem de toti paralitic mâinile sus ….. și orbii vad tot… restul nu contează…. clasa muncitoare ….nu va prea mai simpatizează…. ca politicieni de 3 bănuți…..

 6. Așa cum au picat toți Baronii PSD, tot asa la anul va pica și Baronul Buzatu.
  Mitica Buzatu nici nu știi cât de mic ai început să fii.

 7. Sunt pline instituțiile publice de pensionari – și nu speciali care cumulează pensia cu salariul! Și la cons județean și la primarii datmr mai ales în scoli. Aproape ca nu este școală în oraș care sa nu aiba pensionari, fie ca îngrijitor, contabil, secretar…. De ce se accepta acest lucru de către șefii instituțiilor? Nu cumva este vorba de un pic de corupție? Cine sunt pilele care cumulează? De ce se refuza sa se facă angajări pe posturile cu pensionari, ca doar nu sunt blocate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.