spot_img
22.2 C
Vaslui
18-iun.-2024
spot_img

Consiliul Judetean Vaslui, sprijin în valoare de 200.000 lei pentru cinci biserici din județ

- Advertisement -
Parohia Draxeni

BANI… Cinci biserici din județul Vaslui vor primi sprijin financiar din partea Consiliului Județean (CJ) Vaslui pentru finalizarea unor lucrări de construcție. Este vorba despre Parohia Draxeni (comuna Rebricea), Parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil (municipiul Vaslui), Parohia “Sf.Nicolae si Teodor” (municipiul Bârlad), Parohia Poiana, Filia Huc (comuna Todirești), Mănăstirea “Moreni” (comuna Deleni). Cea mai mare sumă va reveni Parohiei Draxeni – 50.000 lei, care a solicitat ajutor pentru continuarea lucrărilor de construcție la Așezământul Social “Sfântul Ierarh Nectarie”. Parohia “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” va primi 48.000 lei din 314.490 lei, cât este valoarea totală a devizului rămas de executat pentru continuarea lucrărilor de pictură la biserica ortodoxă.

Parohia “Sf.Nicolae și Teodor” din municipiul Bârlad a cerut ajutor financiar pentru executare de lucrări privind schimbarea pardoselii în biserica ortodoxă. Valoarea devizului lucrărilor rest de executat este de 199.876,35 lei, însă va primi 25.000 lei. Parohia Poiana, Filia Huc (comuna Todirești) mai are de realizat lucrări la lăcașul de cult în valoarea de peste 1 milion de lei, însă va primi de la Consiliul Județean 25.000 lei. Și la Mănăstirea Moreni lucrările de construire la biserică depășesc 1 milion de lei, însă sprijinul financiar va fi de 47.000 lei. “Unitățile solicitante sunt unități de cult fără venituri sau cu venituri reduse și, astfel, se completează fondurile acestora cu sume destinate construirii sau reparării acestora sau altor clădiri și dependințe asimilate acestora. Impactul financiar asupra bugetului județului: 200.000 lei, sumă prevăzută în bugetul local al județului în conformitate cu prevederile Hotărârii Consiliului Județean Vaslui nr. 136 /2023 privind rectificarea a III-a a bugetului local al județului Vaslui, pe anul 2023”, se arată în proiectul de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar pentru cinci unități de cult din județul Vaslui, aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliul Județean de mâine, 22 august.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. Iar face popa Vasile ( de la Draxeni ) combinatii cu Trifan de la CJ ? Un popa pus numai pe capatuiala , jecmaneste oamneii la drumul mare , nu e asa corect acest popa cum cred enoriasii .

  2. Se finanțează maxim sănătatea. Problema e alta, pacientul e un client ce trebuie muls la cabinetele sau clinicile particulare. Mulți doctori ” colaborează ” cu clinicile particulare.

  3. se finanteaza bisericile pentu voturi in loc sa finanteze sanatatea ! daca trebuie sa faci o investigatie mai profunda dai bani grei pe ecografii ,radiografii si consultatii . totul la privat ca la stst iti vine randul dupa 7-8 luni ,poate ca ai si murit pana atunci .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.