spot_img
15.7 C
Vaslui
03-iun.-2023

Consiliul Județean Vaslui va repartiza 8 milioane de lei din impozitul pe venit. Banii vor ajunge la 28 comune

spot_imgspot_img
- Advertisement -
BANI… În urma analizei efectuate asupra solicitărilor de fonduri, suma de 8.060 mii lei va fi repartizată către un număr de 28 unități administrativ-teritoriale, pentru achitarea unor creanțe.

SPRIJIN… Consilierii județeni vor repartiza în ședința de miercuri, 12 aprilie, 8,06 milioane de lei din fondul aflat la dispoziția instituției din impozitul pe venit pentru anul 2023. Banii vor ajunge la 28 de comune, alese în funcție de urgențe și necesități. “Unele unități administrativ-teritoriale se află în situația neplăcută de a fi executate silit pentru lucrări care le-au fost prestate și pe care nu le-au plătit deoarece sumele alocate anul acesta prin legea bugetului de stat au fost insuficiente chiar și pentru achitarea cheltuielilor minime de funcționare”, se arată în proiectul de hotărâre privind repartizarea unei părți din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Vaslui din impozitul pe venit pe anul 2023.

Astfel, cea mai mare sumă de bani va ajunge în comuna Ivănești – 1.800.000 lei. Comunele Grivița, Ivești și Stănilești vor primi câte 450.000 lei, iar Băcești, Bălteni, Boțești, Coroiești, Dănești, Dodești și Ștefan cel Mare – câte 270.000 lei. Cele mai mici sume de bani vor ajunge în comunele Perieni și Ibănești – câte 100.000 lei. Repartizarea acestor sume are la bază, potrivit proiectului de hotărâre ce urmează să fie adoptat, adresele unităților administrativ-teritoriale prin care se solicită Consiliului Județean fonduri în “vederea asigurării cheltuielilor de funcționare până la finele exercițiului bugetar, finalizării obiectivelor de investiții, dar și pentru cofinanțarea proiectelor de investiții pe care le au în derulare în comunitățile lor sau care au fost finalizate și trebuie recepționate pentru a nu fi în situația de a returna fondurile atrase din diverse surse de finanțare. În urma analizei efectuate asupra solicitărilor de fonduri, se propune ca suma de 8.060 mii lei să fie repartizată către un număr de 28 unități administrativ-teritoriale pentru nevoile enumerate mai sus, în fondul aflat la dispoziția consiliului județean rămânând suma de 1.372 mii lei”, se arată în proiectul de hotărâre privind repartizarea unei părți din fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Vaslui din impozitul pe venit pe anul 2023.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.