3.5 C
Vaslui
28-mart.-2023

Consiliul Local Vaslui a aprobat o nouă rectificare bugetară. Bani mai mulți pentru două proiecte europene

- Advertisement -
HOTĂRÂRI… Consiliul Local Vaslui a alocat 250.000 lei unităților de învățământ din oraș, care au solicitat sprijinul, 250.000 lei Direcției de Asistență Socială și 90.000 lei pentru proiectul privind achiziționarea mai multor bănci inteligente.

BANI… Consiliul Local Vaslui a aprobat, la ultima ședință, rectificarea bugetară pe luna august. Consilierii au alocat mai multe sume de bani unităților de învățământ care au solicitat sprijinul, precum și Direcției de Asistență Socială și obiectivelor de investiții. Astfel, au fost alocați 250.000 lei unităților de învățământ, 250.000 lei Direcției de Asistență Socială, 90.000 lei pentru proiectul privind achiziționarea mai multor bănci inteligente, precum și 18 milioane lei credite de angajament (n.r. limita maximă a cheltuielilor ce pot fi angajate în timpul exercițiului bugetar) pentru două proiecte europene. Este vorba despre proiectul privind extinderea rutelor, a traseelor și a stațiilor pentru transportul public de călători și cel privind realizarea depoului pentru transportul public.

Cei 250.000 lei alocați Direcției de Asistență Socială vor fi investiți în mai multe activități: igienizarea centrelor de vaccinare organizate la nivelul Direcției, achiziționarea de materiale didactice și jucării pentru cele trei creșe din oraș, reparații la Cantina de ajutor social și înlocuirea anumitor obiecte uzate. Proiectul privind achiziționarea mai multor bănci inteligente, cu acces gratuit la internet și posibilitate de încărcare a dispozitivelor electronice va costa, în total, 140.000 lei. Cei 90.000 lei acoperă costul a șapte astfel de bănci. Achizițiile vor trebui să țină cont de următoarele caracteristici: dotarea cu ruter wirless, care să emită pe o rază de minimum 100 de metri; dotarea cu minimum trei prize de tip USB Fast charge; dotarea cu sistem de iluminat tip LED Backlit; asigurarea autonomiei energetice prin utilizarea de panouri fotovoltaice; o lungime a băncii de minimum 2000 de mm.

18 milioane lei credite de angajament pentru două proiecte europene

Valoarea proiectului privind extinderea rutelor, a traseelor și a stațiilor pentru transportul public de călători a crescut, în urma rectificării din luna august, cu încă 2.136.336 lei, suma totală fiind de 111.014.530 lei. Obiectivul general al proiectului este reprezentat de extinderea infrastructurii de transport în comun cu autobuzul și troleibuzul în Municipiul Vaslui respectiv traseu 1 – zona Koket (Str. Gheorghe Doja), traseu 2 – strada Traian, str. Castanilor (zona liceelor Ștefan Procopiu, Ion Mincu, zona Delea – locuințe, până la Barajul Delea), și traseul 3 – zona cuprinsă între Nodul Intermodal și Zona Industrială (DN 2F, după CFS Vaslui) și achiziționarea unui număr de 8 bucăți

autobuze hibrid cu minim 67 de locuri, respectiv 10 bucăți troleibuze cu minim 90 de locuri, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon în municipiu prin investiții bazate pe PMUD Vaslui. Scopul proiectului este reprezentat de crearea unui sistem de transport public eficient și atractiv care să deservească într-un mod echilibrat locuitorii Municipiului Vaslui. Cel de-al doilea obiectiv de investiții, căruia i s-a suplimentat valoarea, este proiectul privind realizarea depoului pentru transportul public. Aici, valoarea a crescut cu încă 15.591.099 lei, suma totală fiind 36.754.186 lei. Obiectivul general al proiectului este promovarea mobilității urbane multimodale durabile prin construirea unui depou pentru transportul public, contribuind astfel la reducerea emisiilor de carbon în municipiul Vaslui și la îmbunătățirea calității vieții populației. Având în vedere rolul important al orașului în structura teritorială a municipiului și a județului Vaslui, proiectul va genera un impact pozitiv direct asupra reducerii emisiilor de echivalent CO2, generate de transportul rutier motorizat de la nivelul municipiului reședință de județ și al zonelor funcționale urbane, precum și dezvoltarea unui sistem de transport public de călători atractiv și eficient.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.