1.9 C
Vaslui
03-dec.-2022

Consiliul Local Vaslui, un nou sprijin financiar pentru Palatul Copiilor

- Advertisement -
INVESTIȚII… Palatul Copiilor va mai primi 50.000 lei de la Consiliul Local Vaslui pentru a achiziționa materiale necesare desfășurării activităților Cercului de automodele, precum și ținute pentru cei 25 de membri ai Fanfarei Rotaria.

BANI… Consiliul Local Vaslui intenționează să acorde un nou sprijin financiar pentru Palatul Copiilor. Un astfel de proiect de hotărâre se află pe ordinea de zi a ședinței de joi, 6 octombrie. Este vorba despre 50.000 lei, bani ce vor fi folosiți pentru a achiziționa materiale necesare desfășurării activităților Cercului de automodele, precum și ținute pentru cei 25 de membri ai Fanfarei Rotaria. Palatul Copiilor a mai primit, la începutul anului, 100.000 lei de la Consiliul Local Vaslui. Banii au fost bugetați pentru a acoperi o parte din cheltuielile ce țin de organizarea sau transportul și cazarea elevilor și a profesorilor coordonatori la anumite competiții naționale sau internaționale de anul acesta. Spre exemplu, pentru a trimite elevii la Festivalul Internațional de dans “Budva Spring” de la Muntenegru, Palatul Copiilor a primit 24.500 lei de la Consiliul Local Vaslui.

Elevii Palatului Copiilor au participat anul acesta la 26 de competiții locale, naționale și internaționale. “Palatul Copiilor Vaslui este principalul furnizor de activități extracurriculare care desfășoară activități de timp liber pentru copii și tineri, în cadrul cărora se defășoară acțiuni instructiv-educativ specifice, răspunzând intereselor, aptitudinilor și nevoilor acestora. Activitățile extracuriculare din diverse domenii, desfășurate de către Palatul Copiilor Vaslui, devin un pilon de bază în descoperirea timpurile a talentelor, a cultivării acestora și într-o posibilă carieră în respectivele domenii. Aceste activități extrașcolare vin ca alternative cu importanță majoră în formarea copiilor în funcție de aptitudini, aspirații, disponibilități”, scrie primarul Vasile Pavăl în Referatul de aprobare a susținerii financiare către Palatul Copiilor.

Activitățile extrașcolare specifice Palatului Copiilor Vaslui se desfășoară în 20 de cercuri

Palatul Copiilor Vaslui este o unitate de învățământ de stat specializată în activități extrașcolare, “în cadrul cărora se desfășoară acțiuni instructiv-educative specifice, prin care se aprofundează și se diversifică cunoștințe, se formează, se dezvoltă și se exersează competențe potrivit vocației și opțiunii copiilor și se valorifică timpul liber al acestora prin implicarea lor în proiecte educative. Activitățile extrașcolare specifice Palatului Copiilor Vaslui se desfășoară în 20 de cercuri grupate pe următoarele domenii: cultură (Cultura și civilizația engleză, Creație literară/Teatru); artistic (Artă textilă, Pictură, Pian, Muzică ușoară, vocală și instrumentală, Fanfară, Etnografie și folclor, Muzică instrumentală-Chitară, Dans modern, Dans popular, Ansamblul “Izvorașul”), sportiv (Gimnastică ritmică, Karting/Tenis de masă, Automodele), științific (Matematică distractivă, Informatică, șah, Prietenii pompierilor), turistic (Orientare turistică). Peste 1.400 de elevi frecventeză aceste cercuri, implicându-se în proiecte educative care stimulează creativitatea, spiritul de echipă, interesul pentru cunoaștere și deschiderea spre comunicare”, se explică în Raportul aparatului de specialitate al primarului.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.