21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Consiliul UE aprobă plata a 3,5 miliarde de euro către ţările care primesc refugiaţi ucraineni

Ambasadorii statelor membre la UE au aprobat miercuri o propunere care le permite statelor membre să aibă acces imediat la o finanţare iniţială mai importantă din partea REACT-EU (Asistenţa de redresare pentru coeziune şi teritoriile Europei). Programul facilitează acordarea de sprijin pentru a se răspunde nevoilor de bază ale refugiaţilor din Ucraina.

În total, în acest an va fi plătită o sumă de 3,5 miliarde de euro ca prefinanţare iniţială suplimentară din partea REACT-EU, unul dintre cele mai mari programe de redresare post-pandemie, care urmăreşte să consolideze fondurile politicii de coeziune şi Fondul de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane (FEAD).

Cea mai importantă parte a finanţării va fi plătită statelor membre în care s-a înregistrat un număr mai ridicat de sosiri, fie ca ţări de tranzit, fie ca ţări de destinaţie finală, informează un comunicat al Consiliului UE, citat de Agerpres…https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/consiliul-ue-aproba-plata-a-35-miliarde-de-euro-catre-tarile-care-primesc-refugiati-ucraineni-1896593

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here