spot_imgspot_img
5.8 C
Vaslui
20-apr.-2024

Constanţa. Medicii i-au extirpat sânul unei femei care nu suferea de cancer

- Advertisement -

Un diagnostic greşit a schimbat iremediabil viaţa unei femei din Constanta de 44 de ani. Aceasta a rămas fără un sân după ce doi medicii au diagnosticat-o şi operat-o de cancer mamar, fără ca ea să fie bolnavă. Deşi greşeala medicală a fost dovedită, singurul care va plăti va fi asiguratorul medicilor.

În urmă cu doi ani, femeia şi-a descoperit un nodul la sân. Şi-a făcut analizele la spitalul judeţean din Constanţa iar verdictul medicului a fost necruţător: cancer. Cu aceleaşi analize, femeia s-a prezentat la chirurg.

Chirurgul i-a spus că nu are timp de pierdut. Răul trebuia îndepărtat. Fără prea multe analize, femeii de 44 de ani i s-a perscris un tratament chinuitor cu citostatice.

Deşi nodulul dispăruse între timp, chirurgul i-a recomandat operaţia. Presupusa tumoră a fost îndepărtată cu tot cu sânul stâng şi o parte din muşchiul pectoral.

După operaţie, medicii nu i-au mai prescris nici un tratament oncologic şi nu au mai chemat-o la control. În câteva luni pacienta a primit şi acceptul pentru implant mamar.

De frică să nu recidiveze boala, femeia şi-a repetat analizele la Institutul de Oncologie Fundeni. Aici specialiştii i-au spus că a făcut degeaba operaţia. Nu avea cancer. Presupusa tumoră era de fapt mastoză chistică, o afecţiune banală.

La doi ani de la operaţie, pacienta le-a făcut medicilor de la Constanţa plângere penală. După ce au analizat analizele şi i-au audiat pe cei doi doctori, specialiştii au decis:

Conducerea spitalului din Constanţa nu are ce să le reproşeze medicilor.

Dacă nu va ajunge în instanţă cazul, conform legii singurul care va plăti va fi asiguratorul medicului. Despăgubirile pentru pacientă ar putea ajunge la 30.000 de euro.

A rămas fără un sân din cauza unui diagnostic greşit


antena3.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.