Construcția la noua creșă din Bârlad, în linie dreaptă! (FOTO)

ACOPERITĂ… La mai puțin de cinci luni de la începerea lucrărilor la Proiectul „Construire și dotare creșă trei grupe în Municipiul Bârlad”, clădirea a fost ridicată și acoperită. Noua unitate de învățământ este amplasată pe strada Mircea cel Bătrân, la numărul 88. În ultimele săptămâni, au fost desfășurate ample lucrări la pereți și acoperiș, iar acum se fac ultimele tencuieli.

Reamintim că valoarea toatală a proiectului creșei de pe strada Mircea cel Bătrân este de 2,6 milioane lei, din care peste 2 milioane lei au fost atrași prin Progranul Național de Dezvoltare Locală. Termenul de execuție este de 12 de luni, de la data eliberării ordinului de începere a lucrărilor, respectiv 02.09.2020. Constructorii care au câstigat licitația desfășurată în vara anului trecut sunt: Asocierea SC Wash Expert SRL Bârlad – SC Pencraft SRL – SC Proedil SRL, formată din firmele Wash Expert SRL (ofertant leader), Sides Tech SRL (subcontractant – 0,7%), Casigaz Serv SRL (subcontractant – 2,18%), Ambient Construct SRL (tert), Electricopet (subcontractant – 1,47%), Air-Projects SRL (subcontractant – 0,33%), Proedil (ofertant) si SC Pencraft SRL (ofertant).

„Până în acest moment lucrările au avansat într-un ritm chiar foarte bun. E drept că și vremea ne-a ajutat iar acum, după cum se poate vedea, șantierul s-a mutat în interiorul clădirii. Prin urmare, în câteva luni, zona de sud-est a municipiului, respectiv cartierele Mihai Eminescu și Deal II, aflate într-o continuă dezvoltare, vor avea o nouă creșă cu trei grupe, cea mai mare și modernă din Bârlad, la acest moment. Dar, având în vedere că tot orașul este deficitar în privința creșelor, pot anunța acum, în premieră, că sunt toate șansele să mai ridicăm încă una, în cel mai nou cartier al orașului, respectiv Alexandru cel Bun. Dacă lucrurile vor merge după cum sperăm, peste circa doi ani vom avea două noi creșe în oraș, moderne, dotate și complet funcționale”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

De menționat că, potrivit studiului de fezabilitate întocmit, la parter, noua creșă va avea trei spații de joacă pentru fiecare grupa în parte; trei dormitoare pentru fiecare grupa în parte; trei grupuri sanitare copii pentru fiecare grupă în parte; sala de mese; biberonerie; bucătărie; cămară; hol; cabinet medical; grup sanitar cabinet medical; izolare; grup sanitar izolare; vestiar pentru copii; grup sanitar pentru personal; camerăa pentru centrală termică; depozit, etc. Iar etajul imobilului va avea hol; birou administrator; birou personal didactic; birou contabilitate; vestiar personal; grupuri sanitare pentru personal; călcătorie; spălătorie; uscătorie; pod tehnic etc. Termenul de execuție este de 12 de luni, de la data eliberării ordinului de începere a lucrărilor, respectiv 02.09.2020.
3 COMENTARII

  1. asa, faceti crese ca in curand nu mai aveti nevoie de ele.
    fara populatie ce-o sa mai guvernati ?
    oricum pentru un viitor grajd arata bine.

    • Firma este a masonului de la Washepert! Oare a intrat si Mitica in club de ii atribuie lucrari pe banda rulanta ca din profitul obtinut sa termine si templul care se construieste pe un teren (o fi cumparat de membri sau este dat gratuit de Primarie) din spatele liceului Eminescu?

LĂSAȚI UN MESAJ