8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Construcții executate ilegal în zona de protecție a Pârâului Valea Seacă (FOTO)

- Advertisement -

ÎN SFÂRȘIT SE APLICĂ LEGEA… În cooperare cu personalul desemnat din cadrul Primăriei Bârlad, un reprezentant al Administrației Naționale a Apelor Române-Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad – S.G.A. Vaslui și angajați ai S.C. AQUAVAS S.A Vaslui, începând cu luna februarie a.c., au fost efectuate verificări pe albia Pârâului Valea Seacă, începând din Cartierul Cotul Negru, de la podul ce leagă străzile Gh. Emandi și Plevnei, până în zona centrală – Podul Pescăriei. Au fost descoperite un număr de 50 canale de evacuare construite ilegal. Împotriva persoanelor care nu au respectat termenul stabilit pentru desființarea canalelor. Împotriva persoanelor care nu au respectat termenul stabilit pentru desființarea canalelor construite ilegal și ecologizarea albiei Pârâului Valea Seacă, în zona proprietăților ce le dețin, au fost luate măsuri, mai precis s-au dat 75 de amenzi.

În domeniul protecției mediului, poliția locală are atribuții de a verifica igienizarea surselor de apă, a malurilor, a albiilor sau cuvetelor acestora și existența contractelor de salubrizare încheiate de către persoane fizice sau juridice, potrivit legii. Edilii bârlădeni au dispus constituirea comisiei de verificare a modului în care cetățenii care locuiesc în zona pârâului Valea Seacă (cunoscută drept Cacaina-n.r.) și a canalelor deschise din municipiul Bârlad, respectă obligațiile de mediu și protecția surselor de apă. Prin emiterea deciziei, s-a urmărit îndeplinirea următoarelor obiective: identificarea locurile în care se depozitează abuziv deșeuri, în zona de protecție a apelor și descoperirea racordurilor prin care se evacuează apa uzată de pe proprietatea cetățenilor, în pârâul Valea Seacă, precum și identificare construcțiilor executate ilegal în zona de protecție a acestuia și a canalelor deschise. Viceprimarul mun. Bârlad, Ana-Maria Vintilă, a coordonat activitatea planificată și desfășurată în acest scop.

Amenzi de mii de lei!

Astfel, în cooperare cu personalul desemnat din cadrul Primăriei municipiului Bârlad, un reprezentant al Administrației Naționale a Apelor Române-Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad – S.G.A. Vaslui și angajați ai S.C. AQUAVAS S.A Vaslui, începând cu luna februarie a.c, au fost efectuate verificări pe albia Pârâului Valea Seacă, începând din Cartierul Cotul Negru, de la podul ce leagă străzile Gh. Emandi și Plevnei, până în zona centrală – Podul Pescăriei.

“Poliția Locală Bârlad a acționat cu prioritate pentru identificarea cetățenilor care au construit ilegal canale de evacuare a apelor uzate în Pârâul Valea Seacă, determinarea lor pentru a le desființa, precum și informarea acestora cu privire la obligația legală de a încheia contracte pentru servicii de furnizare a apei și servicii de canalizare, cu operatorul economic autorizat. Au fost descoperite un număr de 50 canale de evacuare construite ilegal. Au fost întocmite un număr de 45 (patruzeci și cinci) procese verbale de informare a cetățenilor, prin care s-au adus la cunoștință prevederile legii de a se racorda la sistemele publice de canalizare existente sau nou înființate. Au mai fost întocmite un număr de 48 (patruzeci și opt) procese verbale de informare, prin care s-au adus la cunoștință Regulamentul Serviciilor de Salubritate la nivelul Județului Vaslui privind lipsa contractului pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale cu operatorii licențiați din aria de delegare, fiind săvârșită o contravențiecare se sancționeaza cu amendă de la 500 până la 600 lei. Cu ocazia discuțiilor purtate au fost prezentate și prevederile HCLM 22, privind <<aruncarea de materiale, obiecte, cadavre de animale și păsări, deșeuri de orice natură pe domeniul public și privat al municipiului>>, constituie contravenție și se sancționeaza cu amendă de la 500 până la 1500 lei. Au fost aplicate 75 sancțiuni contravenționale, după cum urmează: 54 sancțiuni contravenționale (45 cu amendă în cuantum de 14.100 lei și 9 cu avertisment), 17 sancțiuni contravenționale (16 cu amendă în cuantum de 5.500 lei și 1 cu avertisment), 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 300 lei șI 2 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1000 lei. Acțiunile autorității publice locale de intretinere si salubrizare a zonelor de protectie a surselor de apa din municipiul nostru se realizează prin costuri și eforturi foarte mari, fapt pentru care populația este rugată să respecte prevederile legislației referitoare la protejarea mediului. Executarea construcțiilor de orice fel în albiile cursurilor de apă este interzisă. Sunt permise numai acele construcții pentru care există avizul primarului și al autorităților de gospodărire a apelor”, precizează reprezentanții Poliției Locale Bârlad pe pagina de socializare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

  1. o tanti ”zearista” se lauda ca ea e presa neaservita….de la plus 24… zero barat…….ca datorita ei s a gasit jegul in Barlad,,,,,,cand orasul era ”’rosu” de ce nu ati luat atitudine…..ce va mai place pupatul in cur…..macar Cezarina le o trage la toti…respect!

  2. daca s ar lua lumea dupa boii care cometeaza aiurea nu s ar mai ace nimic in oras. Bai boule de om, cand faci reparatie capitala in aparatment, cum e boule care esti tu bou? poti face ceva ara sa ai un minim de disconfort?

      • POATE DIN CACA FOBIE, CA TARE I PLACE SA MANANCE RAHAT……DE ASTA L AU SI FUGARIT OAMENII CU TARNURILE DE MATURAT SI L AU BATUT PESTE COCOASA . CAND A FOST DAT AFARA ASTA AU FACUT MUNCITORII….MANCA RAHAT SI ACOLO.

  3. Sâmbătă și duminica se puteau face poze identice și in fata primăriei barlad. Felul in care se lucrează in oraș depășește orice limita de nesimțire și nepăsare. Pe republicii, între primărie și Penny trebuia sa mergi ori pe marginea unui Șanț adânc ori pe strada , printre masini. Ca de obicei nu exista niciun indicator rutier, ci doar o banda, care s a rupt și a luat o vântul. Nu zic ca aceste controale nu trebuiau făcute, dar cei din primărie ar trebui sa vadă măcar mocirla lăsată la 10 metri de ei.

  4. Să ne-o sugeti la toți ca oricum deversam, ce dacă handicapaților de Cheleru și-a trimis bețivani sa ne amendeze, dom primar de când e Bârladul se scurge apa în canal, apa cu căcat care curge de la blocuri de ce nu o astupati?

  5. Au fost descoperite 50 de scurgeri, și au dat 75 de sancțiuni, gunoiul pe malul râului e de ani buni, dna Vintilă ,ți-o cam tragi singura fără să-ți dai seama, te mai votează măta, cât privește poliția locală , aveți de unde mânca căcat , balta e plină tov Chelaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.