23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Construcțiile ilegale, ridicate pe malul canalelor și care împiedică decolmatarea, vor fi demolate! (FOTO)

MĂSURI… Poliția Locală a trecut la inventarierea construcțiilor ilegale care blochează decolmatarea canalului deschis din zonă, urmând ca în cel mai scurt timp să fie emise deciziile de demolare.

REPLICĂ… După apariția în cotidianul Vremea Nouă a unor articole cu privire la faptul că autoritățile locale nu au decolmatat canalele deschise din zona Munteni, iată că acestea au trimis un drept la replică. Prin această informare se arată că <<decolmatarea canalelor deschise este „împotmolită” din cauza unor construcții ilegale”. Pe scurt, sunt acuzați de edilul Bârladului exact cei care au făcut “scandal” și au reclamat la ziar și la Garda de Mediu, plus Prefectura Vaslui, că nu se decolmatează canalul și există pericol de inundații și îmbolnăviri! Se menționează faptul că Poliția Locală a trecut la inventarierea construcțiilor ilegale care blochează decolmatarea canalului deschis din zonă, urmând ca în cel mai scurt timp să fie emise deciziile de demolare de către Poliția Locală a acestora. “Activitățile polițiștilor locali de identificare a tuturor proprietarilor care au încălcat legea s-au finalizat de mult, motiv pentru care, de la nivel administrativ, urmează a fi emise dispoziții de demolare.”

Ca urmare a solicitărilor venite din partea presei locale și a mai multor localnici de pe strada Învățăturii, încă de anul trecut s-au demarat acțiuni pentru decolmatarea canalelor deschise din municipiu, în colaborare cu personalul Aquavas SA – Sucursala Bârlad, care le are în administrare. “Numai că, o parte din cetățeni, deși au reclamat că la aceste canale trebuie să se intervină cât mai urgent posibil, acum nu permit utilajelor accesul în zonă. Situația este cât se poate de neplăcută, în acest moment. Și asta pentru că vorbim exact de acei oameni care, inițial, au reclamat că acele canale trebuie decolmatate și igienizate dar care, acum, nu permit accesul utilajelor. Și asta în condițiile în care ei au fost somați încă de anul trecut să își retragă gardurile pentru a putea interveni, numai că nu au făcut nimic în acest sens. În plus, sunt cetățeni care și-au ridicat construcții chiar pe malul canalelor și care, în ciuda faptului că au fost sancționați nu au făcut nimic! Situație care ne obligă să luăm noi măsuri! Până acum, peste tot pe unde s-a putut interveni, cei de la Aquavas au făcut decolmatarea, însă mai sunt două tronsoane semnificative unde, practic, nici manual nu se poate acționa. Așadar, până când oamenii nu vor înțelege că trebuie să își mute gardurile la limita proprietății sau că există posibilitatea de a le demola noi, acțiunea nu mai poate continua!”, a precizat primarul Dumitru Boroș.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

4 COMENTARII

  1. Dărâmat tot ce este construit fără autorizație, sa se aice legea, asa este normal!Nu face fiecare ce îl taie capul!Iar dacă e jandarm dat afara din serviciu,, nu merita sa apere legea dacă nu o respecta!

  2. Dar pana acum Primaria nu a vazut cas-au construit ilegal tot felul de chestii prin oras? In afara de cele de pe malul canalului mai exista tot felul de cotete, garaje, magazii, samd printre blocuri la fel cum exista si imprejmuiri ilegale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here