spot_img
spot_imgspot_img
15.6 C
Vaslui
21-mai-2024

Construirea centrului social cultural „Sfânta Filoteia” a primit undã verde din partea CLM Bârlad!

- Advertisement -

AVIZ… Consilierii bârlãdeni au dat undã verde proiectului de hotãrâre cu privire la aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru „Construirea centrului social cultural Sfânta Filoteia”. Un pas important a fost fãcut prin aprobarea celui mai important aviz – PUD al acestui proiect, urmând sã se treacã la etapa urmãtoare si anume, realizarea documentatiei tehnice în vederea eliberãrii autorizatiei de construire. Acest proiect a fost „initiat cu binecuvântarea Preasfintitului Pãrinte Ignatie, episcopul Husilor, încã de anul trecut si se doreste a fi realizat în Curtea Catedralei Sfintii Apostoli Petru si Pavel si Sfântul Grigorie Palama din Bârlad.” – a explicat pãrintele Ciprian Tacu.

Proiectul face parte dintr-o strategie mai amplã prin care „Episcopia Husilor, prin Filantropia Ortodoxã Husi, a initiat si dezvoltat o frumoasã lucrare misionarã, socialã si educationalã, înfiintând numeroase centre unde, zilnic, se oferã sprijin celor aflati în nevoie. De asemenea, si îndemnul Preasfintiei Sale este acela, ca fiecare parohie, mai ales cele din mediul urban, sã amenajeze un spatiu în care sã fie oferite servicii sociale acelor persoane aflate într-o situatie de vulnerabilitate.” – ne-a declarat pãrintele Ciprian Tacu.

Centrul social cultural va purta numele Sfintei Mucenite Filoteia de la Curtea de Arges.

„Asadar, gândul nostru este de a ne alãtura, cu intentii bune, acestui îndemn pãrintesc, prin construirea unui astfel de Centru. Noi l-am pus în grija Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Arges, pentru cã sfânta nu înceteazã sã-i ajute pe cei care-i cer ajutorul si o avem ca model de milostenie cãtre cei din nevoi si lipsã, rãbdare nebiruitã în ispite si în necazuri, mãrime de suflet în supãrãrile ce i se aduceau asuprã-i de mama vitregã si de la tatãl sãu, pentru lucrarea faptelor bune, necovârsita neîmputinare în osârdia sa cãtre sãvârsirea acestora si necontenita si smerita cugetare desãvârsitã, care a întãrit-o pe dânsa spre sãvârsirea faptelor bune, chiar la sfârsitul ei cel fericit si mucenicesc.” – a mãrturisit preotul paroh.

Centrul va avea o misiune socialã, dar si cultural-educationalã si se va adresa copiilor

„Ne dorim, prin construirea acestui centru, sã putem desfãsura multe activitãti cu copiii privati de anumite privilegii, dar si cu copiii care au o situatie mai bunã. Pe lângã latura socialã, ne propunem si un proiect cultural-educational. Astfel, copiii sã poatã beneficia de cursuri gratuite de pian, chitarã, picturã, limbi strãine etc. În prezent, în cadrul parohiei noastre desfãsurãm diferite activitãti si avem deja un grup format din 34 de copii, care poartã numele de „palamitii”. Din cauza lipsei de spațiu nu putem sã ne dezvoltãm suficient si sã oferim prea multe, de aceea le multumim domnilor consilieri locali si domnlui primar pentru tot sprijinul oferit.” – a mai spus pãrintele.

Pãrintele Ciprian Aurelian Tacu este încrezãtor cã îl va putea duce la bun sfârsit!

„Am reusit, ca prim pas, sã trecem de cel mai important aviz: Planul Urbanistic de Detaliu, fãrã de care ne era imposibil sã construim în acea zonã. De asemenea, în perioada urmãtoare avem în plan realizarea documentatiei tehnice în vederea eliberãrii autorizatiei de construire. Tin sã precizez cã la momentul respectiv nu dispunem de o sursã de finantare, dar ceea ce stim sigur este faptul cã dacã îti doresti mult sã faci un lucru bun, atunci Dumnezeu te ajutã si-ti trimite si oameni care nu te lasã la greu.”

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.