-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Contestatii cu succes

- Advertisement -

NOTE MAI MARI Dupã rezolvarea contestatiiilor depuse de candidatii la titularizare procentul celor care au luat note mai mari de 7 a ajuns la 30,6%, cu 1,4% în plus fatã de prima corecturã. Acest rezultat este în ton cu nivelul national de evaluare, 31,64% fiind procentul la nivelul întregii tãri. Chiar dacã lucrãrile au fost corectate în centre nationale, s-a întâmplat ca si la acest examen o lucrare sã fie subevaluatã cu nu mai putin de trei puncte, initial fiind notatã cu 4,5, iar, dupã recorectare, sã se considere cã meritã 7,5!

Ca si în ziua în care s-au afisat rezultatele initiale ale examenului de titularizare, si rezultatele contestatiilor depuse de cei 101 vasluieni nemultumiti de notele primite au fost afisate foarte târziu. Motivul a fost faptul cã si recorectarea tezelor s-a fãcut tot în centre nationale, stabilite de Ministerul Educatiei pentru fiecare disciplinã în parte. Judetul Vaslui nu a fost desemnat ca si centru de corecturã. Situatia de la examenul de Bacalaureat, în care s-a întâmplat ca unele teze sã fie mult subevaluate, s-a repetat, astfel cã si la acest examen a fost un caz în care diferenta de notã descoperitã la recorectare a fost foarte mare. Astfel, o tezã la istorie a fost reevaluatã cu nu mai putin de 3 puncte în plus, de la 4,5 initial, la 7,5, ceea ce dovedeste cã greseli se pot întâmpla si la case mai mari. “În ceea ce priveste rezultatul contestatiilor, 33 de lucrãri au fost evaluate primind o notã mai mare, 25 în minus, iar 42 au rãmas cu nota initialã. Dintre cei care initial obtinuserã note peste sapte si au fãcut contestatie, niciunul nu a coborât sub acest prag, deci pot accede pentru un o catedrã titularizabilã. Consider cã, la nivelul judetului Vaslui, rezultatele au fost în ton cu cele obtinute la nivel national, procentul celor care au obtinut note peste sapte fiind de 30,6%, cu 1,4% în plus fatã de cel anterior rezolvãrii contestatiilor”, a declarat Vasile Ursanu, inspector general adjunct al ISJ Vaslui. Practic, în urma recorectãrii celor 100 de contestatii depuse, încã sapte dintre lucrãri au fost apreciate ca meritând o note între 7 si 9,99 fatã de cele evaluate initial.

Acestia sunt profesorii de mâine

La nivel national, rata de promovabilitate a examenului de titularizare, respectiv cel putin nota obtinutã de candidati, a mai crescut ceva dupã rezolvarea contestatiilor, cu 1,91%, ajungând la 70,31%. Conform rezultatelor finale comunicate de Ministerul Educatiei, la nivel national, 31,64% dintre profesori au obtinut note peste 7, cu 1,35 % mai multi decât înainte de contestatii. Rezultatele finale dupã solutionarea contestatiilor admise indica faptul cã 6969 de candidati, 29,69% din total, au fost notati cu note sub cinci, 9078 de candidati (38,67%) au primit note între 5 si 6,99, si doar 7403 candidati (31,53%) au reusit sã obtinã mai mult de sapte. Au fost si 26 candidati, ceea ce reprezintã 0,11% din total, care au luat nota maximã, dar nu este cazul vreunuia din judetul Vaslui. În total, au fost depuse 4463 de contestatii, din care 101 ale celor din Vaslui, fiind admise 2201, 49,31%, din care 823 cu diminuarea notei initiale, iar 1378 cu cresterea acesteia. 450 de candidati, evaluati initial cu note sub 5, au trecut, dupã solutionarea contestatiilor de acest prag, iar alti 131 candidati, initial notati sub 7, au obtinut mãrirea notei, astfel încât pot participa la repartizarea în sedintã publicã a locurilor titularizabile din învãtãmânt, sedintã care se va tine astãzi, 22 si luni, 25 iulie. În acest an 38101 de candidati înscrisi la titularizare, din care peste 4.000 absolventi ai promotiei 2011, au candidat pentru un numãr total de posturi didactice sau catedre vacante titularizabile de 4.471, mai fiind încã, la nivel national, alte 42731 posturi netitularizabile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

250 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.