Contrabandă cu alcool: descinderi la Vaslui, Bârlad și în două comune! (FOTO)

VIN CONTRAFĂCUT… Peste 27 tone de băuturi alcoolice neaccizate, descoperite de polițiștii vrânceni, în județele Prahova, Vrancea și Vaslui! Aproape jumătate din cantitatea descoperită, peste 12 tone, a fost capturată în județul Vaslui! Vizată a fost o societate comercială din Panciu, care de peste un an ar fi produs în mod ilegal două tipuri de băuturi fermentate pe care le-ar fi comercializat ulterior, pe raza județelor Prahova și Vaslui. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 100.000 de lei.

Polițiștii din Vrancea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu, au efectuat 13 percheziții domiciliare, pe raza județelor Vrancea, Vaslui și Prahova, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă . Acțiunea a vizat locul producerii unor produse accizabile precum și agenții economici care ar fi distribuit/comercializat acest produs, în județele Prahova și Vaslui. În județul Vaslui perchezițiile au avut loc în magazine din municipiul Vaslui (2), municipiul Bârlad (3) și în două magazine sătești din două comune din județ. Polițiștii au confiscat numai din județul Vaslui, peste 12000 de litri de substanță cu miros și culoare specifice vinului alb.

Prejudiciu cauzat bugetului de stat, peste 100.000 de lei!

Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu anul 2020, o societate comercială din Panciu ar fi produs în mod ilegal două tipuri de băuturi fermentate pe care le-ar fi comercializat ulterior, pe raza județelor Prahova și Vaslui. În urma descinderilor din cele trei județe, polițiștii din Panciu au descoperit 27.316 litri de băuturi cu miros și culoare specifice vinului, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost produse prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, iar reprezentanții Direcțiilor Agricole au prelevat probe din substanțele identificate, în vederea analizării în condiții de laborator. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 100.000 de lei.”, a precizat Paula Enache, purtător de cuvânt al IPJ Vrancea.

În activități, alături de polițiști din cadrul Poliției Orașului Panciu au fost angrenați criminaliști, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ai Secțiilor de Poliție Rurală Panciu, Golești, Gugești și Odobești, precum și din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova și Vaslui. În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă din Codul Fiscal.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ