Contrabandă de ţigări cu căruţa

Traficul cu ţigări a devenit un sport naţional în zona de frontieră a judeţului Suceava. Se cară ţigări cu spatele, cu maşina sau cu căruţa. Ultima captură a Poliţiei de Frontieră a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Vicovu de Sus. Trei indivizi care transportau aproape 40.000 de pachete de ţigări au abandonat căruţa cu care transportau marfa de contrabandă şi au dispărut în întuneric. Oamenii legii i-au observat în jurul orei 0.45 şi au încercat să-i legitimeze.

„În momentul în care au văzut echipajele de poliţie, persoanele care însoţeau atelajul, profitând de întuneric şi de terenul accidentat, au reuşit să fugă, dar au abandonat căruţa”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava.

Chiar dacă nu i-au prins pe contrabandişti, captura din căruţă a fost semnificativă. Marfa conţinea 2.000 de pachete de ţigări marca “Doina”, cu timbru din Republica Moldova, şi 37.490 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană, marca LM. Valoarea totală a ţigărilor de contrabandă se ridică la 311.920 de lei.

„Cercetările sunt continuate de către poliţiştii de frontieră suceveni, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi luarea măsurilor legale ce se impun. În cauză a fost întocmită lucrare penală ce urmează a fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea atribuirii de număr unic”, au mai precizat reprezentanţii IJPF Suceava.
monitorulsv.ro
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ