Contraindicatii ale bicarbonatului de sodiu: cele 7 pericole pe care toată lumea ar trebui să le cunoască

Bicarbonatul de sodiu este un produs magic! Utilizările sale sunt aproape nesfârșite. De la casă la grădină, este folosit pentru a face aproape totul. Utilizările sale pentru sănătate și igienă sunt, de asemenea, nenumărate: deodorant, îngrijirea pielii, probleme digestive etc. Dar știți pericolele bicarbonatului? Da, la fel ca orice produs eficient, bicarbonatul poate avea și efecte nedorite dacă este utilizat în mod greșit. Descoperiți acum cele 7 pericole ale bicarbonatului de sodiu pe care toată lumea ar trebui să le cunoască:

1. Nu faceți nicio greșeală cu privire la bicarbonat

Bicarbonatul este un produs natural. Nu are impact negativ asupra mediului. Poate fi utilizat în siguranță sub formă de pulbere, dizolvat în apă sau amestecat cu alte produse. Însă trebuie să știi cum să alegi bicarbonatul în funcție de utilizare. Ca produs de uz casnic, bicarbonatul de sodiu tehnic este perfect. Înlocuiește efectiv toate produsele de uz casnic de pe piață. Este perfect pentru curățarea, spălarea hainelor, dezodorizarea frigiderului, neutralizarea mirosurilor rele sau chiar desfundarea canalelor de scurgere, curățarea mașinii, igienizarea saltelelor, covoarelor. Dar, desigur, nu trebuie înghițit! Într-adevăr, pentru uz medical sau alimentar, trebuie să alegeți un alt tip de bicarbonat, cât mai pur posibil. Deci, preferați un bicarbonat de calitate alimentară. Este aceeași moleculă ca și bicarbonatul tehnic, dar calitatea și puritatea sunt superioare. Bicarbonatul comestibil este indicat pentru gătit, îngrijirea corpului și igiena personală (pastă de dinți, deodorant). Bicarbonatul de uz medical este recomandat pentru tratarea arsurilor la stomac, probleme de digestie, greață.

2. A nu se confunda cu un alt produs

După cum am văzut, bicarbonatul de sodiu nu este un produs periculos pentru sănătate. Dimpotrivă! Pe de altă parte, această pulbere magică albă nu trebuie confundată cu alte pulberi albe. De exemplu, praful de copt, care este și o pulbere albă, nu are nicio legătură cu bicarbonatul de sodiu. Aveți grijă să nu-l confundați cu bicarbonatul, deoarece este un produs periculos și iritant. Percarbonatul de sodiu nu trebuie confundat nici el cu bicarbonatul de sodiu. Soda cu percarbonat nu trebuie niciodată ingerată și nici să vină în contact cu pielea. Pentru a evita orice confuzie, păstrați bicarbonatul de sodiu în ambalajul său original în dulapurile din bucătărie sau baie și departe de alte produse care sunt pulberi albe!

3. Nu depășiți doza recomandată

Bicarbonatul de sodiu nu este periculos dacă nu depășiți doza recomandată. Dar nu intra în panică! Trebuie absorbite doze foarte mari pentru a avea consecințe negative asupra sănătății. Doar între 200 și 300 g de bicarbonat începe să fie periculos pentru sănătate. …https://www.bzi.ro/contraindicatii-ale-bicarbonatului-de-sodiu-cele-7-pericole-pe-care-toata-lumea-ar-trebui-sa-le-cunoasca-4146049?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ