0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Contraste vasluiene: la cârciumã si la muncile câmpului!

- Advertisement -

DILEME… Doi puturosi, surprinsi într-o fotografie fãcutã de fostul primar de la Drânceni, primarul Gelu Pecheanu, a învârtit cutitul în ranã vasluienilor care trudesc pe brânci, pentru o pâine mai bunã. În imagine, doi sãteni numai buni de muncã stau, ziua în amiaza mare, la umbrã pe o bancã, în fata unei cârciumi din sat, fãcând fatã cãldurii, la o bere rece! “Doi tineri care cautã un loc de muncã bine plãtit”, a explicat imaginea, mai în glumã, mai în serios, Gelu Pecheanu. Reactiile au venit prompt: “Asa se adunã banii, nu la bar”, a reactionat Anisoara, o femeie din comunã, care s-a filmat pe datã, cum trudea la cules rosii, într-o fermã din Germania. “Toatã viata as munci, de la umbrã n-as iesi”, a adãugat, amuzatã, o altã consãteancã.

În judetul Vaslui, în ultimul an, tot mai multi patroni se plâng de faptul cã este crizã mare de fortã de muncã în judet. Chiar primarul municipiului Husi, Ioan Ciupilan, pleda de curând în favoarea angajatorilor locali, care sunt nevoiti sã îsi restrângã activitatea, cãci nu au muncitori. Ei bine, în tot acest acest timp, prin satele judetului relaxarea e la ea acasã. Crâsmele sunt larg deschise, iar acolo este întotdeauna mai aglomerat decât la Bursa Locurilor de Muncã. A sesizat acest fapt si fostul primar de la Drânceni, Gelu Pecheanu, care a fãcut o pozã la doi dintre consãtenii “dornici” de muncã. Oamenii stau la bar, zâmbitori, bând bere si odihnindu-se putin. “Doi tineri care cautã un loc de muncã bine plãtit!!! Asteaptã oferte”, a explicat, amuzat, fostul primar, în prezent, administrator al comunei Drânceni.

Anisoara le-a arãtat celor de acasã cum se câstigã bani, la muncã grea, prin strãini!

Reactiile nu au întârziat sã aparã. Si mai aprige au fost replicile consãtenilor care muncesc peste hotare, fãcând smotru prin casele bogatilor sau trudind în ferme, de dimineata pânã seara. “Asa se fac banii, nu la bar”, a fost reactia Anisoarei, o femeie din comunã, care munceste în Germania. Aceasta s-a filmat în timp ce culegea rosii si le-a arãtat imaginile celor de acasã. “Stiu cã muncesti, ca sã-si cresti copiii”, i-a replicat Pecheanu. “Stie cineva cã am probleme de sãnãtate sau cã vãrs lacrimi si îndur înjosirile nemtilor? Stie cineva cã nu merg sã mã operez la coloanã si cã fac doar tratament, pentru a-mi îndeplini ce a rãmas din visul meu? Am reusit, am o casã, dar vreau sã le ofer conditii copiilor. Si toate acestea doar prin muncã se obtin, nu provocând milã”, a fost mesajul Anisoarei.

SOC: lenesii au primit oferte de angajare pe santier!

“Vedeti, e mai bine la bar, decât la muncã dom’ primar”, a intervenit, ironic, un internaut. “Sunt în cãutare de oferte, acum le analizeazã. E grea munca, mai bine la bere rece”, a venit si explicatia. O doamnã a vrut, totusi, sã le tinã partea: “Ca sã respectãm adevãrul, niciunul dintre protagonisti nu primeste ajutor social. Ba unul este si persoanã cu handicap, care se chinuie cum poate, cu copii abandonati de mamã. Cât priveste ajutorul social, mã bucur cã nu se mai dã ajutor celor care pot munci. Chiar de la noi, de la Drânceni, erau o multime care puteau sã facã treabã, dar stãteau si luau bani nemeritati”. Fostul primar Pecheanu a pus capãt controverselor: “Azi au gãsit loc de muncã. Au primit ofertã pe un santier”, a anuntat fostul edil. Vestea însã i-a amuzat si mai mult pe constãteni, care au replicat: “Sã vedem dacã se duc si sã mai vedem si… dacã le-o place”, au conchis acestia.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.