spot_imgspot_img
spot_img
2 C
Vaslui
09-dec.-2023

Contre și acuzații în CL Huși: în grădinițe, copiii ar folosi saltele și pături vechi de 40 de ani!

- Advertisement -
ACUZAȚII… Consilierul Bobârnat a susținut că în grădinițele locale sunt saltele și perne vechi de 40 de ani, motiv pentru care, în opinia sa, prioritățile Hușului ar trebui altfel așezate.

REPLICI… Primăria Huși a decis că e momentul să facă o parcare în proximitatea instituției, în care va investi aproximativ 180.000 lei, fapt ce a stârnit câteva discuții în Consiliul Local. Consilierul Radu Bobârnat a considerat că altele ar fi fost prioritățile, cum ar fi, de pildă, pregătirea unităților de învățământ pentru următorul an școlar. Consilierul Bobârnat a susținut că în grădinițele locale sunt saltele și perne vechi de 40 de ani, motiv pentru care, în opinia sa, prioritățile Hușului ar trebui altfel așezate. Primarul Ciupilan a spus, la rândul său, că are în vedere dotarea unităților de învățământ, dar acum parcarea chiar este necesară în apropierea Primăriei, unde oamenii vin în număr mare și nu au unde să lase mașinile.

Consilierii liberali au cerut informații despre parcarea respectivă, care a fost prevăzută la o valoare de 178.666 lei. Unul dintre funcționarii Primăriei Huși a dat câteva detalii tehnice: “Este vorba despre parcare și, respectiv, structura rutieră standard pentru drumuri. Prin urmare, lucrarea presupune atât partea de fondare, cu piatră spartă și cele două straturi de asfalt necesare. Bordura de încadrare a spațiului, așa cum spunea și domnul consilier, este vorba despre vreo 700 mp. Lucrarea respectă prețurile la acordul-cadru pe care îl are Primăria încheiat. Deci, nu este nimic, să zic așa, exagerat. Noi avem un deviz, deci, ca și cantități – cred că este și anexă la material, în care sunt menționate toate cantitățile de lucrări. Dar ea nu iese din tiparul celor care au mai fost supuse spre aprobare Consiliului Local. N-aș putea să spun că sunt mari sau că de ce sunt mari”, a explicat angajatul Primăriei Huși. “Am fost nevoiți să transformăm sens unic pe strada Castroian, avem zilnic parcări pe strada Mihail Kogălniceanu, toată lumea vine și se plânge că nu are unde parca. De bine, de rău, eu mi-am găsit unde parca, căci am un “acces interzis” și nu mă amendează nimeni. Nu mi se pare normal ca o instituție publică, care deservește 30 de mii de locuitori sau 20 sau 15, câți om mai fi astăzi, în care toată lumea vine la Primărie, să nu aibă un loc de parcare. Că vom avea bani s-o facem sau nu, nu știu, dar deocamdată i-am aprobat valoarea”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Radu Bobârnat

Consilierul Radu Bobârnat, cel care a deschis subiectul priorităților administrative, a replicat: “Ideea este că vine toamna, domnule primar, și trebuie să înceapă școala și sunt o grămadă de grădinițe, școli, care depun la dumneavoastră încontinuu referate de necesitate și nu le regăsesc aici (între priorități, n.r.)”, a susținut consilierul Radu Bobârnat. Primarul a replicat că are aceste lucruri în vedere, dar le ia etapizat. “Ce-am reușit astăzi să fac este să încerc să mai obținem la grădinița 7 încă o grupă, că rămân 40 de copii. Sunt de acord că este necesar sau că sunt și alte priorități…”, a spus primarul. Consilierul Bobârnat a insistat: “Prioritățile trebuie un pic reașezate. Eu vă dau un exemplu că sunt grădinițe care n-au mai schimbat saltelele copiilor de 40 de ani”. “Nu știu de așa ceva”, a răspuns primarul. “Nu știți? Pături, perne, nu sunt schimbate de 30-40 de ani”, a precizat Radu Bobârnat. “Domnule consilier, investițiile în perioada 2004 – 2008 au fost în școli, dotări…. Și cu niște sume… Vă dau numai un exemplu și pot să justific: centrala termică de la Școala „Ion Creangă”, toată instalația a costat cât o scară de bloc ANL. Dacă reușim să facem cu banii din aceste fonduri reabilitările termice, acoperișurile, instalații electrice și sanitare, cred că va fi apoi o sarcină mult mai ușoară să aprobăm dotările”, a explicat primarul. “Ar putea dura ani de zile și în tot acest timp copiii suferă”, a fost de părere consilierul liberal. “Domnule Bobârnat, n-o să sufere niciun copil, vă spun eu”, a conchis primarul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. Masinile se pot lasa in zona casei de Cultura, spre exemplu, iar deplasarea se poate face, 5 minute, si pe jos. Nimeni nu s-a nascut cu fundul in masina. In plus, mersul pe jos face picioru’ frumos. Si mai scade si burtile respectabile ale husenilor indopati cu pizza si fast-food. Cred ca Husiul e orasul din Romania cu cea mai multa pizza pe cap de locuitor. Un gunoi despre care husenii cred ca e „mancare de lux” 🙂

   • Mjultumesc. Din pacate, chiar n-am glumit. Am observat ca exista un adevarat ritual al mancatului de pizza. Cei care mananca pizza, la Husi, au o mandrie, asa, aparte. Se uita de sus la toti ceilalti din restaurant. De genul:
    „Hmmm… Ce mananca fraieru’ ala de la masa alaturata? Friptura de vita cu legume la gratar? Saracul naibii! Trebuia sa ma fi asezat la alta masa, sa nu zica lumea ca sunt cu el! Eu mananc pizza!!!” 🙂
    Iar plozii, la scoala, in pauza mare, daca vin cu un sandwich consistent de acasa, sunt, la fel, considerati „saraci”. Neaparat, TREBUIE sa mearga la fast-food-ul de la colt, sa se indoape cu hamburger. Altfel, le scade prestigiul si burta, si nu-i mai baga gagicile in seama.

    Prefer vinul rosu, din acelasi motiv 🙂 , dar si fiindca sunt un… altruist: produce bucurii femeilor 🙂

 2. Știu domnii consilieri câți copii nu au prins anul acesta loc într-un cămin și ca iar vor dormi părinții trei zile în fata Cresei pentru a-și înscrie copii????

 3. Nepoata dv la ce gradinita merge domnule primar ciupilan?? Nu de alta dar acolo sigur nu sunt paturi de 40 de ani si vreau sa -l duc si eu pe feciora-meu!!! Cred ca nu merge in privat sau la afterul d-nului Sergiu!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.