27.6 C
Vaslui
01-iul.-2022

Contre și ironii în CJ Vaslui: “continuați cu această discriminare tocmai când deja am început să ne strângem în brațe, să formăm Guvern”

DISCUȚII… Noua alianță PSD-PNL, bătută în cuie la nivel central, nu funcționează, momentan, în Consiliul Județean (CJ) Vaslui. Reprezentanții celor două mari partide nu au reușit să se pune de acord cu rectificarea a V-a a bugetului local al județului Vaslui, pe anul 2021. Prezentat în ultima ședință de CJ, documentul propunea alocarea a câte 200.000 lei comunelor Ferești, Fruntișeni, Pungești, Șuletea și Tătărăni. Grupul de consilieri PNL însă a vrut să introducă în listă o nouă comună: Arsura (primar PNL). Propunerea liberalilor presupune ca această comună să primească 200.000 lei prin dimunarea cu câte 100.000 lei a sumelor alocate comunelor Fruntișeni și Șuletea, motivul invocat fiind că “au mai beneficiat în anul 2021 de sprijinul Consiliului Județean”. Amendamentul inițiat de PNL a picat la vot, însă nu înainte ca liderul PSD Vaslui să-și divulge opțiunea de vot. “În acest moment este practic imposibil să susțin eu votarea acestui amendament, pentru că alocările au fost conform unor nevoi absolut stringente și altceva nu mai avem la dispoziție în acest moment. Poate în ședința din prima parte a lunii decembrie, în măsura în care veți aproba această rectificare, vom avea și suma necesară pentru comuna Arsura”, a spus Dumitru Buzatu, spre nemulțumirea liberalilor.

În rândurile următoare redăm dialogul dintre președintele CJ, totodată, liderul PSD Vaslui, și consilierul județean PNL Liviu Iacob:

Liviu Iacob: Domnule președinte, nu este prima dată când amânați pentru ședința următoare alocarea unor sume pentru comuna Arsura.

Dumitru Buzatu: Aveți dreptate, și nu este nici ultima dată.

Liviu Iacob: Este o tactică de-a dumneavoastră.

Dumitru Buzatu: Noi avem bunăvoință, dar nu mai sunt bani

Liviu Iacob: Bunăvoință știu că vreți să arătați că aveți, dar nu aveți, probabil, disponibilitatea de a sprijini comunele cu primari PNL.

Dumitru Buzatu: Noi am mai sprijinit o dată anul acesta comuna Arsura.

Liviu Iacob: Dar cum se face că aveți disponibilitatea de a aloca numai către comunele PSD?

Dumitru Buzatu: Nu am numai către comunele PSD…

Liviu Iacob: Continuați cu această discriminare tocmai când deja am început să ne strângem în brațe, să formăm Guvern, aveți un nou ministru de-al dumneavoastră, de Finanțe, care să vă dea bani mai mulți decât v-au dat alții. Haideți, totuși, să încercăm să mai dăm și la comunele PNL, din când în când, câte o mână de ajutor.

Dumitru Buzatu: A fost un celebru personaj în Camera Deputaților, care a avut o anumită reacție când a venit vorba de o problemă arhicunoscută. Așa și noi acum. Ce să vă mai spun? Am avut disponibilitate să-i ajutăm pe toți…

Liviu Iacob: Problema este că ar trebui să trecem peste declarațiile politice pe care le faceți dumneavoastră la fiecare ședință și să faceți și niște declarații practice față de comunele care au nevoie și, într-adevăr, comuna Arsura are nevoie de bani.

Dumitru Buzatu: Toate comunele au nevoie de bani, avem vreo câteva comune care ne cer și nu putem să le dăm, au o nevoie uriașă de bani, dar asta este..

Liviu Iacob: Am văzut, Pădureni, Hoceni, Ștefan cel Mare, comunele astea care au o “mare nevoie” de bani…

(…)

Dumitru Buzatu: Este un gest al nostru să-i sprijinim pe colegii noștri din UAT-uri, dar nu avem nicio obligație, poate că guvernele care au fost au mai multe responsabilități pentru că nu și-au onorat inițial obligațiile de a aloca sumele pentru asistența socială și așa mai departe…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Doamne, când vom scapa de gunoiul asta de Buzatu? ,De ce nu-i iei, Doamne, și pe el și pe vita aia schizofrenica de nevastă-sa, să-i duci la picioarele lui Petrică Matu Stoian?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here