spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Controale ale pompierilor vasluieni la unitățile de învățământ din județ

- Advertisement -
CONTROALE… În unitățile de învățământ au fost executate controale în aproximativ 140 clădiri de învățământ, în urma cărora au fost constatate 461 deficiențe.

VERIFICĂRI… Începerea noului an școlar reprezintă un moment important atât pentru pompieri, cât, mai ales, pentru elevi, profesori și părinți. În acest an, personalul de specialitate din cadrul Inspecției de prevenire a desfășurat verificări și controalele preventive, acțiuni care vor continua și în perioada următoare, atât pentru asigurarea începerii anului școlar în siguranță, cât și pentru asigurarea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor.

Premergător începerii anului școlar 2022-2023, în unitățile de învățământ din județul Vaslui au fost executate controale în 17 școli cu personalitate juridică, aproximativ 140 clădiri de învățământ, în urma cărora au fost constatate 461 deficiențe, 27 dintre acestea fiind remediate operativ. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul Inspecției de prevenire a aplicat 461 sancțiuni contravenționale. În evidențele Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui există 764 clădiri de învățământ, 59 dintre acestea dobândind autorizație de securitate la incendiu. Alte 479 clădiri de învățământ nu necesită autorizație de securitate la incendiu. Dintre construcțiile de învățământ existente în județul Vaslui, 226 nu dețin autorizație de securitate la incendiu. De menționat este faptul că deținerea autorizației de securitate la incendiu nu exclude riscul producerii unui incendiu. Pompierii militari vasluieni vor fi prezenți, ori de câte ori va fi necesar, la activitățile informativ-educative dedicate factorilor responsabili, elevilor și profesorilor cu privire la cele mai bune măsuri care pot fi luate pentru asigurarea unui grad de siguranță ridicat în interiorul unităților de învățământ.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.