Controale drastice la mașini, comandate de Registrul Auto Român. La Vaslui vor veni inspectori din județul Dolj

CONTROALE… La Vaslui vor fi trimiși delegați la Controlul Tehnic în Trafic (CTT) din Dolj și vor efectua ample verificări la vehiculele din regiunea Moldovei.

ÎN VIZOR… Ca urmare a scandalurilor de corupție în care au fost implicate mai multe filiale ale Registrului Auto Român, printre care și cea din județul Vaslui, s-a luat decizia ca la începutul acestei săptămâni să se desfășoare ample controale la vehiculele din regiunea Moldovei. Acțiunea, aprobată de Ministerul Afacerilor Interne, va fi coordonată de conducerea centrală a Registrului Auto Român, iar la Vaslui vor fi trimiși delegați la Controlul Tehnic în Trafic (CTT) din Dolj. Aceștia vor verifica sute de vehicule, pentru a vedea cât de mare a fost caracatița corupției pe care procurorii DNA au deconspirat-o zilele trecute.

Potrivit surselor noastre, în toate județele Moldovei vor avea loc astfel de controale. La Suceava, spre exemplu, vor fi trimiși inspectori din București, iar la Botoșani au fost delegați inspectorii din județul Maramureș. Nici mașinile din județele Vrancea, Iași și Bacău nu vor scăpa de vigilența celor de la RAR. Acțiunea a fost aprobată și semnată de Ministerul Afacerilor Interne, care vrea să afle câte “bombe” pe roți circulă în județele Moldovei, iar astfel să realizeze și proporția corupției de la RAR.

Corupție, constituire de grup infracțional organizat și șpăgi la toate RAR-urile din județele Moldovei

În ultimul an și jumătate nu a fost filială din județele Moldovei a Registrului Auto Român care să nu fie călcată de procurorii anticorupției. În urma perchezițiilor făcute au fost destructurate mai multe grupuri infracționale organizate, s-au confiscat sume imense de bani provenite din șpăgi și au fost arestați zeci de angajați ai Registrului, dar și alte persoane implicate în rețele. Cele mai recente descinderi au avut loc săptămâna trecută, în județele Vaslui, Bacău și Galați, anchetatorii reușind să obțină mandate de arestare de 30 de zile pentru șase persoane, dintre care doi inspectori ITP și un inspector RAR. Aceștia percepeau mită între 250 de lei și 150 de euro pentru a acorda Inspecții Tehnice Periodice unor mașini care nici măcar nu erau verificate.
2 COMENTARII

  1. Acum toate institutiile statului, platite regeste, vor ataca cetatenii nevoiasi care nici nu au bani de mita, nici de masini la standarde ridicate.

LĂSAȚI UN MESAJ