spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
30-sept.-2023

Controale în magazinele din județul Vaslui: marfă fără bon fiscal și țigări vândute minorilor, printre neregulile găsite de polițiști

- Advertisement -

VERIFICAȚI… Controale peste controale, în județul Vaslui! Polițiștii de investigare a criminalității economice au desfășurat, în weekend, mai multe acțiuni în tot județul. În urma neregulilor constatate, au fost date peste 50 de amenzi, cele mai multe pentru evaziune fiscală și pentru pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean  Vaslui, controalele au avut loc pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad, Huși și a comunelor arondate acestora.  „Activitățile au vizat contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu Legea nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 65 de agenți economici, au fost legitimate peste 80 de persoane. A fost constatată săvârșirea a 3 infracțiuni, toate prevăzute de Codul Penal (2 infracțiuni de înșelăciune și 1 infracțiune de fals intelectual). Totodată, au fost aplicate un număr de 51 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 58. 000 de lei. Dintre acestea, 22 au fost aplicate pentru abateri prevăzute și sancționate de O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, 18 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii 349/2002  privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 5 au fost aplicate pentru încălcarea Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19 și 6 au fost aplicate pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Mai mult, au fost confiscați peste 3.700 de lei, precum și bunuri (țigarete și alte produse non-alimentare) în valoare de peste 1.100 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență”, a declarat reprezentatul IPJ Vaslui

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

 1. In piata se vând pepeni fara bon cu 2.5 lei pe kg, iar la carrfour, lângă piata se vinde cu bon la 0.7 lei pe kg, nu este ciudat? Șeful pieței are sute de milioane salar

  • Este un prostan care era poreclit Ratoi cand eram mai mici…sta la blocul 110 scara A ap 4…nu stiu cum ii spune familia dar te ca ca râsul ca ala raspunde de piata centrala, sau are cacatul o funcție….sa ne facem în gura lui de bețiv.

 2. La Valorizat, magazinul vis-a-vis de piata centrala( de lângă blocul 111 scara C nu da bon fiscal niciodată.Este magazinul care era odată non-stop de alimenta toti bețivii si curvele din oraș…acum vad ca au luat măsuri au program pana la ora 23:00( foarte bine)

  • Macar astia au o firma, au niste oameni angajati, tot mai platesc niste taxe.

   Anaf si Politia fraternizeaza cu cei care nu au firme si fac totul la negru. De la mesteri constructori pana la vanzatorii de pe marginea drumului, n-au nici firme, de case de marcat sau angajare nici nu mai poate fi vorba.

   Inafara de-un control de acum 5-6 ani prin Piata Traian cand au luat un pic ‘producatorii’ la detaliu, nu s-a mai intamplat nimic.

   • Asa este…pestii cei mari au sigur pile pe la ANAF si dau dreptul….rapanosii ii iau doar pe cei neajutorați la control…pe al de Neluci, Băut, Taru, etc…am fost pe 29.08.2021 la balci la Bârlad…unde un mic costa 4 lei, o doza de suc costa 5 lei si nu dădea nimeni bon.Iaca asa s-au îmbogățit tiganii din bosnia.Bine ca nu mai este balci la Vaslui nici anul asta, din partea mea sa nu mai fie niciodată ca e plin de tigani si marlani.sa-l rada de pe fața pământului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.