Controale în microbuzele scolare: 19 sanctiuni în valoare de 5.870 de lei

VERIFICÃRI… Transportatorii care efectueazã transport scolar au fost controlati, zilele trecute, de politistii vasluieni. Potrivit Inspectoratului Judetean de Politie, au fost verificate 71 de autovehicule de transport scolar si 57 de autovehicule transport public, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 19 sanctiuni în valoare de 5.870 de lei. Controlul face parte dintr-o campanie a Biroului de Sigurantã Scolarã, care vizeazã o serie de actiuni de verificare a autovehiculelor ce efectueazã transportul scolar de elevi si transportul public de persoane. Actiunile au vizat în principal respectarea regulilor de prevenire a infectiilor cu noul coronavirus, identificarea, legitimarea si îndepãrtarea persoanelor care nu-si justificã prezenta în mijloacele de transport scolar, identificarea conducãtorilor auto/transportatorilor care nu respectã reglementãrile legale din domeniul de referin, respectiv luarea mãsurilor fa de acestia.

Totodatã, politistii din cadrul Biroului Sigurantã scolarã, împreunã cu specialisti din cadrul Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Iasi, au desfãsurat activitãti de prevenire pe raza municipiului Vaslui, având ca scop prevenirea traficului de persoane. Aceste activitãti au avut loc în parcul Copou, pe esplanada din centrul orasului, în parcul Teatru de Varã si la Colegiul Economic „Anghel Ruginã”, unde s-au distribuit materiale preventive, aferente proiectului “Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bunã informare a cetãtenilor”.

Politistii vasluieni: “Nu dorim sã aplicãm sanctiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”

În acest context, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui reamintesc cetãtenilor urmãtoarele recomandãri privind conduita socialã responsabilã în vederea prevenirii rãspândirii Covid-19: “Vã recomandãm sã pãstrati distantarea fizicã, sã purtati mascã de protectie, sã respectati modul de organizare a evenimentelor, sã nu vã expuneti la riscuri. Suntem si vom fi prezenti în toate zonele din judetul Vaslui. Purtati masca de protectie în mijloacele de transport, în magazine si celelalte spatii unde este obligatoriu. Nu dorim sã aplicãm sanctiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Evitati aglomerãrile de persoane, respectati numãrul de persoane la un eveniment, vã protejati pe dumneavoastrã si pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sanctionarea cetãtenilor, ci ca toti sa constientizeze cã sãnãtatea si viata persoanelor sunt cele mai importante. Suntem la datorie si aplicãm legea în litera si spiritul ei”, au transmis politistii vasluieni într-un comunicat de presã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ