spot_img
19.1 C
Vaslui
03-iun.-2023

Controale „la sânge” pe drumurile publice din judetul Vaslui: amenzi de peste 172.000 lei si 67 de permise de conducere retrase

spot_imgspot_img
- Advertisement -

CONTROALE… Weekend-ul trecut a fost plin de controale în trafic. Politiștii vasluieni au verificat, în perioada 8 – 9 aprilie 2023, peste 610 vehicule si au legitimat peste 640 de persoane. În urma neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 334 de sanctiuni contraventionale, în valoare totalã de peste 172.000 de lei, aplicate pentru încãlcãri ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulatia pe drumurile publice). Dintre acestea, 261 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru depãsirea limitelor maxime de vitezã admise, cinci au fost aplicate pentru depãsiri neregulamentare si trei au fost aplicate pentru conducere sub influenta alcoolului. De asemenea, au fost retinute 67 de permise de conducere si sase certificate de înmatriculare. Cu ocazia derulãrii actiunilor, s-a constatat si sãvârsirea a trei infractiuni la regimul rutier, respectiv „conducerea unui vehicul sub influenta bãuturilor alcoolice sau a altor substante” (douã cazuri) si „punerea în circulatie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”(un caz).

Controalele au fost efectuate de 41 de politisti si au avut drept scop cresterea gradului de disciplinã rutierã, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere înregistrate la nivel judetean, în special pentru depistarea si sanctionarea conducãtorilor de vehicule care depãsesc regimul legal de vitezã si a celor care conduc autoturisme sub influenta bãuturilor alcoolice sau a substantelor psihoactive. Pentru reducerea gradului de victimizare prin producerea accidentelor de circulatie, politistii rutieri le recomandã conducãtorilor auto sã adopte o conduitã preventivã, sã respecte cu strictete regulile de circulatie si sã circule cu o vitezã adaptatã în permanentã la conditiile de drum. Activitãtile de supraveghere ale traficului rutier, pentru depistarea celor care încalcã regimul legal de vitezã sau alte cauze generatoare de accidente, vor continua în perioada urmãtoare, atât pe timpul zilei cât si pe cel al noptii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.