spot_img
34.3 C
Vaslui
13-iul.-2024
spot_img

Controale pe drumurile publice din județul Vaslui: polițiștii au reținut, în doar câteva ore, 12 permise de conducere

- Advertisement -
CONTROALE… Polițiștii au legitimat peste o sută de persoane și au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.300 lei. De asemenea, au reținut 12 permise de conducere.

ACȚIUNI… Polițiștii vasluieni au controlat, în doar câteva ore, peste 90 de vehicule. Acțiunea s-a desfășurat pe 3 august, în intervalul orar 09:00-12:00, și a avut drept scop creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea nerespectării normelor legale de către pietoni și de către conducătorii de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept. Cu această ocazie, polițiștii au legitimat peste o sută de persoane și au aplicat 40 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 11.300 lei. De asemenea, au reținut 12 permise de conducere, principalele cauze care au condus la reținerea acestora fiind neacordarea de prioritate față de pietoni (șapte cazuri), neacordarea de prioritate față de vehicule (două cazuri), circulația pe sensul opus (două cazuri) și consumul de alcool (un caz).

Polițiștii vasluieni atrag atenția asupra importanței respectării regulilor de circulație și, în special, asupra celor referitoare la conducerea sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive: „Nu vă urcați la volan dacă ați consumat substanțe psihoactive și/sau băuturi alcoolice! Consumul de substanțe psihoactive și alcool scade capacitatea de reacție și de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici și auditivi. De asemenea, alcoolul și substanțele psihoactive scad concentrarea, atenția, reflexele și viteza de execuție a mișcărilor”. Totodată, pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să adopte o conduită preventivă, să respecte cu strictețe regulile de circulație și să circule cu o viteză adaptată în permanență la condițiile de drum. „Rulați cu o viteză redusă, adaptată permanent condițiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană! De asemenea, pentru un plus de siguranță, se impune și mărirea distanței în mers între vehicule. Purtați centura de siguranță! Utilizați sistemele de retenție omologate pentru ocupanții din autovehicule! Nu utilizați telefonul mobil sau alt dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video, în timp ce conduceți autovehicule pe drumul public! Nu bruscați comenzile autoturismului și efectuați fiecare manevră doar după o temeinică asigurare! Acordați prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea regulamentară a drumului public prin locurile special amenajate și semnalizate! Nu îngreunați traficul și nu obstrucționați vizibilitatea prin opriri sau staționări neregulamentare!”, au transmis polițiștii. Totodată, aceștia le recomandă pietonilor să își ia toate măsurile de precauție, pentru a fi siguri că sunt observați în trafic de către șoferi și să fie întodeauna responsabili atunci când traversează strada. De asemenea, bicicliștii sunt sfătuiți de polițiști să se asigure temeinic înainte de efectuarea vreunei manevre, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă să aibă bicicleta echipată corespunzător.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.