Controverse și acuze după incendiul care a mistuit Școala Poienești

DISPUTE… Incendiul care a distrus, în urmă cu câteva zile, școala gimnazială din satul Poienești, împarte comunitatea în două tabere. Astfel, în timp ce majoritatea a privit, cu lacrimi în ochi, cum clădirea este înghițită de flăcări și s-a mobilizat pentru a salva ce se mai putea salva, alte voci fac acuzații fără fond. Primarul actual, Nelu Caragață, spune că refacerea imobilului a fost începută și finalizată în timpul în care Gheorghe Poede era primar. De asemenea, firmele care s-au ocupat de lucrări, ambele din Bacău, sunt sau au fost într-un litigiu arbitrat de instanțele de judecată. Pe lângă toate acestea, primarul Nelu Caragață face un apel către guvernanți, dar și către oamenii de bine din județ pentru a primi ajutorul necesar refacerii școlii în cel mai scurt timp.

Incediul de la Școala din Poienești naște discuții aprinse, atât în mediul on-line cât și în comunitate. În timp ce unii au plâns, pur și simplu, în fața dezastrului, unele voci dau vina pe actualul primar, Nelu Caragață. De fapt, reparațiile la școala din localitatea Poienești, cea care a ars în urmă cu câteva zile, au început înainte ca actualul edil să-și preia primul mandat. “Când am venit în primărie, școala din Poienești era gata și elevii învățau în ea. Ca primar, am făcut demersurile necesare pentru dotarea școlii cu calculatoare și altele necesare procesului de învățământ. Am văzut că unii dau vina pe mine, dar prea multe legate de modul în care au fost făcute reparațiile nu vă pot spune. Ceea ce știu este legat de faptul că au lucrat aici două firme, ambele din Bacău. Între cele două au existat și ceva conflicte și s-au judecat. Nu pot să vă spun dacă procesul este sau nu ajuns la final. În schimb, unele documente ne lipsesc, cum ar fi cartea tehnică a construcției, tocmai din acest motiv și recepția finală a lucrării nu a fost făcută nici în ziua de azi”, spune primarul Nelu Caragață.

Comunitatea din Poienești cere sprijin pentru refacerea școlii 

Dezastrul produs, în urmă cu câteva zile, la Poienești, a mobilizat întreaga comunitate din comună. De asemenea, primarul în funcție a cerut sprijin pentru refacerea, în cel mai scurt timp, a școlii. “Am făcut demersuri la Guvern, la Ministrul Educației, la Consiliul Județean, care a confirmat că ne sprjină, Ministerul Dezvoltării, iar acum fac un apel umanitar pentru oamenii cu suflet mare, care ne pot ajuta indiferent cu ce, sume de bani, materiale de construcții. Pe ideea că trebuie să fim solidari cu toții, oricând un necaz poate lovi în altă parte. Știți ce m-a marcat pe mine cel mai mult? După toată nebunia zilei respective, a doua zi am văzut pe pagina școlii o postare a unei eleve, care m-a dat peste cap. A scos în evidență ce înseamna pentru ea școala respectivă, activitatea făcută cu copiii în școală, iar jos poză cu școala în flăcări. Mi s-a părut prea emoționant pentru noi. Cu ochi de copil, așa a văzut ea situația. Ideea este că, oamenii care erau pe margine, erau toți cu ochii în lacrimi, oameni simpli, oameni din sat, care nu au ezitat o secundă în momentul în care le-am cerut ajutorul să ne mobilizăm să scoatem repede documentele, au sărit cu toții, nu s-a pus problema. Un calcul la prima vedere, estimativ, undeva la 25 de miliarde de lei. Avem o promisiune fermă de la primarul Sectorului 4, domnul Bălăuță. Dacă vor mai fi oameni, chiar și instituții publice, vom fi recunoscători pentru ajutorul acordat”, spune primarul Nelu Caragață.

 
1 COMENTARIU

  1. D-le.primar… de data aceasta construiește un horn gospodăresc din cărămizi și materiale antiincediu de la la acoperiș până la burlanul de contact cu centrala și curăță horna anual!

LĂSAȚI UN MESAJ