23.2 C
Vaslui
05-iul.-2022

Controverse uriaşe stârnite de o profesoară care cere interzicerea festivităţilor de premiere în şcoli

Profesoara Ana-Nela Popoveniuc, de la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Bacău, a provocat dezbateri aprinse în mediul online după ce a cerut renunţarea la festivităţile de premiere la final de an şcolar pe motiv că elevii cu rezultate mai puţin bune ar fi umiliţi şi traumatizaţi emoţional.

Ana-Nela Popoveniuc, profesoara la o şcoală din Bacău, a lansat o petiţie online prin care a cerut renunţarea la festivităţile de premiere ale elevilor la finalul anului şcolar pentru că i-ar face să sufere pe ceilalţi copii, dar ar fi şi o încălcare a datelor cu caracter personal.

„Numele meu este Ana-Nela Popoveniuc şi sunt profesor doctor la Şcoala Gimnazială „Ion Creangă” din Bacău. Această petiţie este creată în nume personal, ca urmare a efectelor pe care am observat că le are asupra elevilor premierea în cadru festiv a celor cu rezultate bune, făcându-le publice mediile, scoţându-i în evidenţă şi separâdu-i în acest fel de colegii lor, dar şi suferinţa celor cu rezultate mai puţin bune, care sunt puşi în antiteză, în mod făţiş, cu cei premiaţi.

Susţin eliminarea premierii publice ca un drept la intimitate al copilului. Nicăieri în lume elevii nu sunt apreciaţi sau umiliţi în mod public, prin astfel de ierarhizări finale, în învăţământul obligatoriu. Şcoala nu reprezintă un concurs, ci dreptul firesc al copilului la educaţie. Elevii să fie premiaţi pentru reuşite la olimpiade şi concursuri şi nu la absolvirea unui an şcolar, în faţa tuturor.

Ei nu trebuie să fie în competiţie cu colegii lor, sistemul ierarhic deschis conducând către invidie şi ură, încurajând animozităţi între copii de vârsta mică şi adolescenţi. Consider transmiterea publică a mediilor şi a rezultatelor obţinute de elev, fără a fi nevoie de acordul părintelui sau tutorelui, o încălcare a datelor cu caracter personal, cu efecte traumatizante emoţional pentru copil”, scrie profesoara în petiţia online semnată până acum de 400 de persoane.

Citeste mai mult: adev.ro/rdgtmz

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here