spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Coperta Time Magazine: Europa se prăbuşeşte

- Advertisement -

Ultima ediţie a revistei Time trimite lumii un mesaj care face pielea de găină: Declinul şi căderea Europei. Un bărbat îmbrăcat precum cei care au jefuit Londra, pe o stradă în flăcări. Dacă, în general, revista are o copertă diferită pentru fiecare continent, această ediţie are o temă şi o imagine unică.

„Uniunea sa economică se destramă, Londra este în flăcări, iar paretenerul său comercial care ieri era viabil este astăzi pra slab pentru a îi veni în ajutor sau pentru a ajuta euro. Spuneţi adio vechiului ordin”, explică editorii alegerea făcută.

Cel mai tulburător element al analizei, scrie Rue 89.com, este că ideea de Occident geopolitic este răsturnată, are loc o redistribuire a hărţilor la scară globală. Occidentul este în declin. Ultima perioadă de timp a fost tensionată, confuză, SUA a reuşit să preia hegemonia după căderea zidului Berlinului şi a destrămării URSS, Europa a încercat să-şi facă aripi poleite, dar nu a reuşit.

Globalizarea a reuşit să permită „Orientului” (China, India, Brazilia, Rusia) o emergenţă mai rapidă decât şi-ar fi imaginat cineva.

Acest lucru nu produce o punere faţă în faţă ambiguă şi ineficientă între puternicii de ieri, care încă se mai cred puternici şi cei mari de mâine, care nu ştiu încă să se folosească de puterea pe care doar ce au căpătat-o.

„Europa îşi păstrează lucruri bune şi poate că nu şi-a spus ultimul cuvânt din punct de vedere istoric. Dar este obligatoriu să observă, odată cu Time, că este copleşită acum de destule lucruri rele, începând cu lipsa imaginaţiei, a carismei, a competenţei conducătorilor săi care stârneşte temeri pentru viitorul colectiv şi naţional”, mai scrie portalul francez.

www.realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.