spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Copii de 11 şi 12 ani, în comă profundă la spital, după ce au băut afinată cu bere

- Advertisement -

Un băiat în vârstă de 12 ani şi o fată cu un an mai mică au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava în comă profundă, după ce au băut până ce nu au mai ştiut de ei. Cazul se putea transforma într-o adevărată tragediei, personalul medical găsindu-i pe cei doi într-un şanţ, inconştienţi. Riscul cel mai mare era ca minorii să se înece cu vomă, norocul lor fiind că au fost ajutaţi de medici să nu se sufoce.

Au plecat la iarbă verde şi s-au pus pe băut

Din cercetările desfăşurate de poliţie rezultă că un grup de copii din Plopeni-Salcea, toţi cu vârste până în 14 ani, au plecat de acasă, ieri dimineaţă, la iarbă verde, pe drumul care duce spre Aeroportul Salcea. Au vrut să experimenteze probabil ceva nou pentru ei, astfel că au băut afinată şi bere, o combinaţie extrem de periculoasă şi în cantităţi mici, mai ales dacă avem în vedere şi vârsta consumatorilor.

La un moment dat, în jurul orei 12.00, un apel la numărul unic de urgenţe 112 a anunţat că trei copii se află la marginea şanţului, pe drumul spre aeroport, în stare de inconştienţă, lângă ei fiind sticle de alcool. Ambulanţa trimisă de urgenţă la faţa locului a găsit doar doi, Mihai T., în vârstă de 12 de ani, şi Alexandra M., de 11 ani, localnici din Plopeni, starea lor fiind gravă. Personalul medical le-a acordat un prim-ajutor de urgenţă, după care i-a transportat la Spitalul Judeţean Suceava. Aici au fost internaţi cu diagnosticul comă alcoolică, gradul I spre gradul II, fiind transferaţi apoi în Secţia de Pediatrie. Din fericire, aseară, în jurul orei 20.00, veştile venite de la medici erau mai bune. Şi băiatul, şi fata îşi reveniseră din starea de comă, concluzia fiind că au trecut peste perioada critică. Mai mult, se spera ca minorii să poată fi externaţi în cursul zilei de astăzi, pentru a ajunge la debutul anului şcolar.

Oamenii legii de la Poliţia oraşului Salcea au demarat o anchetă, încercând să-i identifice pe toţi copiii care au fost la petrecerea de iarbă verde ce se putea transforma într-o tragedie. Din câte se pare, o fetiţă care era şi ea la marginea şanţului a fost ridicată de părinţi ori de nişte rude chiar înainte ca ambulanţa să ajungă la faţa locului.
monitorulsv.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.