spot_img
17.9 C
Vaslui
22-iun.-2024
spot_img

Copiii din Puiesti, în Tabãra „Copilãrie și credințã”, sub binecuvântarea Pãrintelui Episcop Ignatie (FOTO)

- Advertisement -

TABÃRÃ SI CREDINTÃ…În cadrul Programului de tabere rurale pentru copii si tineri „Copilãrie si credintã”, editia a V-a, care se desfãsoarã în perioada 01 iulie – 08 septembrie 2023, Preasfintitul Pãrinte Ignatie, Episcopul Husilor, aduce o contributie de nepretuit prin implicarea sa activã si atentã fatã de nevoile copiilor si familiilor acestora. Împreunã cu Episcopia Husilor si Asociatia „JoyCamps Romania”, Preasfintia Sa reuseste sã aducã bucurie si întelegere în sufletele a aproximativ 2.300 de participanti. În perioada 13 -16 iulie a.c., a avut loc tabãra din comuna Puiesti, care a gãzduit 160 de copii, iar chipurile lor pline de zâmbete au fost o sursã de fericire si sperantã pentru toti cei prezenti la acest eveniment . Au participat primarul comunei, Cezar Vasile Ticu, prefectul judetul Vaslui, Daniel Garincea Onofrei, protopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu si toti preotii din comuna Puiesti, precum si preotul Marian Dumitru Ruginã, de la Episcopia Husilor, cel care, cu binecuvântarea PS Ignatie, desfãsoarã acest program de tabere prin Asociatia Joy Kamps Romania, pe care o conduce. În organizarea taberei din Puiesti s-au implicat toate parohiile din comunã, Liceul Tehnologic Puiesti, Primãria Puiesti.

Duminicã searã, pe 16 iulie a.c., prefectul judetului Vaslui, Daniel Onofrei a fost prezent la editia a V-a a Programului Eparhial de Tabere Rurale pentru Copii si Tineri, intitulat „Copilãrie si credintã”, sub binecuvântarea Pãrintelui Episcop Ignatie. Acest program unic oferã copiilor si tinerilor oportunitatea de a se bucura de vacante memorabile în mijlocul naturii, învãtînd si experimentând valori spirituale, dar si dezvoltându-si abilitãtile sociale si emotionale. Tabãra din comuna Puiesti a gãzduit 160 de copii, iar chipurile lor pline de zâmbete au fost o sursã de fericire si sperantã pentru toti cei prezenti la acest minunat eveniment . „Am fost impresionat de energia si entuziasmul copiilor în timpul activitãtilor desfãsurate în tabãrã. Acestia au avut ocazia sã se implice în diverse activitãti recreative, ateliere creative, jocuri în aer liber si momente de rugãciune si reflectare. Am putut observa cum aceste experiente au avut un impact pozitiv asupra lor, contribuind la dezvoltarea lor armonioasã si la formarea unei viziuni pozitive asupra vietii. Ca prefect al judetului Vaslui, apreciez implicarea Episcopiei Husilor în astfel de proiecte care promoveazã valorile spirituale si sustin dezvoltarea copiilor si tinerilor. Aceste initiative nu doar cã le oferã copiilor o experientã de neuitat, dar si contribuie la formarea viitorului nostru, pregãtindu-i sã devinã adulti responsabili si implicati în societate. Închei prin a transmite un gând de recunostintã si bucurie pentru toti cei implicati în Programul „Copilãrie si credintã”, a declarat reprezentantul Guvernului in judetul Vaslui .

Tabãra misionarã „Copilãrie si Credintã” a adus multã bucurie copiilor din Puiesti!

Preasfintitul Pãrinte Ignatie a demonstrat în repetate rânduri cã este un ocrotitor al copiilor. Prin binecuvântarea sa, Programul „Copilãrie si credintã” poate fi organizat si derulat într-o manierã eficientã si plinã de iubire pentru cei mici. Preasfintia Sa a înteles importanta oferirii unei experiente memorabile copiilor si tinerilor, într-un mediu sigur si plin de învãtãturi spirituale. Implicarea Preasfintitului Pãrinte Ignatie în Programul „Copilãrie si credintã” a avut un impact semnificativ asupra copiilor si familiilor acestora. Mereu disponibil pentru a asculta povestirile si preocupãrile copiilor, oferindu-le întelegere si îndrumare în momentele de încercare.

«Proiectul eparhial de tabere misionare „Copilãrie si credintã” a adus foarte multã bucurie în sufletul a 160 de copii din satele comunei Puiesti. În fiecare an suntem nerãbdãtori sã ajungem la ei, sã ne jucãm, sã ne rugãm împreunã si sã transmitem în inima lor sentimente si valori morale si duhovnicesti frumoase. Anul acesta am ajuns la a cincea editie în Episcopia Husilor, iar pastoratia prin educatia nonformalã este deosebit de importantã si aduce foarte multe rezultate si roade frumoase. Copiii din comuna Puiesti s-au comportat exemplar în cele patru zile de tabãrã! Au derulat ateliere tematice de tir cu arcul, au cântat, au dansat, au împletit cruciulite si brãtãri. De asemenea, dupã amiezile au fost dedicate pentru drumetii în naturã, activitãti sportive, educative, non formale, vânătoare de comori si Foc de Tabãrã. Copiii s-au spovedit sâmbãtã si s-au împãrtãsit duminicã la Sfânta Liturghie. Proiectul de tabere nu ar fi posibil fãrã implicarea mai multor institutii si oameni de bine. Multumim Pãrintelui Episcop Ignatie, initiatorul acestui demers, pentru sustinere si implicarea activã din fiecare an, Societãtii „Viacons Rutier” si domnului inginer Ioan Ciomaga, preotilor parohi, care ne primesc, scolilor, directorilor si colectivelor de profesori, primãriilor, domnilor si doamnelor primari si tuturor binefãcãtorilor nostri» a declarat pãrintele consilier eparhial Marian Dumitru Ruginã, coordonatorul Sectorului Activitãti cu tineretul al Episcopiei Husilor.

Tabãra „Copilãrie si Credintã” continuã! Iatã desfãsurarea programului:

18-22 iulie- comuna Stãnilesti, judetul Vaslui;

30 iulie-2 august – satele Crãsnãseni, Leosti si Bãltati, comuna Tãtãrãni, judetul Vaslui;

04-07 august- comuna Fruntiseni si satul Grãjdeni, judetul Vaslui;

09-12 august- comuna Rebricea, judetul Vaslui;

14-17 august- comuna Codãesti, judetul Vaslui;

20-23 august- comuna Tanacu, satul Burghelesti, judetul Vaslui;

05- 08 septembrie- municipiul Bârlad, judetul Vaslui;

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Prozelitism religios
    După care se dau oripilați si neștiutori
    Nu știm a cui o fi vina ca generațiile sunt de la an la an tot mai analfabete si retardate :))

  2. Mai alaltaeri PSD – zicea ca tabele sint organizate /sponsorizate de organizatia de tineret a PSD. Vai vai unde sa ajuns. Prin copii aducem voturi -echivalent cu zicala ” pupo in cur pe soacra daca vrei sa te iubeasca ficasa ”
    E bine ca liberalii inca sint amabili ,draguti , si parolisti. poate vor reusii sa inlature culoarea rrosie care a dominat si domina si care au adus preturile la nivel de uniunie iar salariile la nivelul africanilor max. 20 mil/luna .
    dau milioane pe cintareti/artisti si oamenii mor de foame .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.