spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Copii români şi ucraineni îşi vor petrece împreună vacanţa de vară în Dumbrava Minunată din Hemeiuş

- Advertisement -

Proiectul este derulat de SOS Satele Copiilor România, prin programul Bacău, în perioada 1 iulie – 31 august, cu susţinerea Primăriei Hemeiuş.

Un grup de 50 de copii români şi ucraineni, cu vârste între 6 şi 14 ani, vor învăţa lucruri noi, se vor juca în aer liber, dar îşi vor face şi temele de vacanţă în cadrul Şcolii de Vară din Hemeiuş. Tema Şcolii de Vară este povestea ”Dumbrava minunată”, scrisă de Mihail Sadoveanu, iar activităţile vor include excursii, drumeţii, tehnici de supravieţuire, într-un mediu securizat şi integrat în natură, concursuri sportive, teatru, precum şi vizionarea de filme.

”Copiii înscrişi la şcoala de vară vor participa la activităţi interactiv-educaţionale interesante şi educative, un obiectiv principal fiind legat şi de încurajarea solidarităţii interumane. Mizăm atât pe componenta de sprijin a unor comunităţi defavorizate, dar şi pe socializarea zilnică a elevilor de aici cu cei ucraineni, rezidenţi la SOS Satul Copiilor Hemeiuş, alături de părinţii lor, precum şi de cei aflaţi în creşterea şi îngrijirea asociaţiei. Şcoala de vară încearcă să aducă un plus în ceea ce priveşte aria educaţiei nonformale, prin lectură, desen, lucru manual, şah, exersarea limbii engleze, dar şi abilităţi socio-emoţionale prin dezvoltare personală, teatru, mişcare, dans”, a declarat Rodica Marinoiu, director la nivel local al asociaţiei.

Citeste mai mult: adev.ro/rdrwq9

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.