spot_imgspot_img
spot_img
0.1 C
Vaslui
07-dec.-2023

Copiii de la Școala din comuna Ibănești au petrecut o zi specială de 1 Iunie, la Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -
ACȚIUNE… Polițiștii rutieri, pe lângă faptul că au invitat acești copii să viziteze Grădina Publică și Grădina Zoologică, i-au îndemnat pe cei mici să respecte regulile de circulație ținând cont de accidentele rutiere soldate cu victime copii!

RĂSFĂȚAȚI ȘI ÎNVĂȚAȚI…  Poliția rutieră Bârlad, împreună cu ACS Grup Select  din localitate, au invitat 120 de copii de la școala din comuna Ibănești de ziua copilului la Bârlad, la Grădina Publică. Acțiunea s-a desfășurat la inițiativa și sub îndrumarea prof. Gelu Căuea, directorul Școlii Gimnaziale din Ibănești, iar copiii au petrecut o zi plină de bucurii și învățăminte.

Polițiștii rutieri, pe lângă faptul  că au invitat acești copii să viziteze Grădina Publică și Grădina Zoologică, i-au îndemnat pe cei mici să respecte regulile de circulație  ținând cont de accidentele rutiere soldate cu victime copii! La final, toți copiii au primit dulciuri, sucuri și înghețate din partea polițiștilor rutieri, a membrilor Grupului Select și a managerului SC Reiser Bârlad, Daniel Buzamăt. ACS Grup Select Bârlad este o organizație nonguvernamentală, non-profit, independentă, apolitică, nediscriminatorie, care are ca scop protecția socială a tuturor categoriilor defavorizate ale comunității, prin derularea de proiecte sportive.

Despre 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului

Timpul petrecut alături de copii contribuie la formarea unei relații sănătoase copil-părinte-educator. Mai mult decât atât, îi ajută pe cei mici să crească și să se dezvolte, oferindu-le modele de urmat în momentul în care vor fi și ei adulți. La nivel mondial, Ziua Copilului este sărbătorită în două date diferite. Pe 1 iunie este Ziua Internațională a Copilului, iar pe 20 noiembrie se marchează Ziua Universală a Copiilor. În general, fiecare țară în parte alege una dintre cele două date pentru a sărbătorii copiii. Despre o zi din an dedicată copiilor și drepturile celor mici s-a vorbit prima dată în 1925 la Geneva, atunci când a avut loc Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor. Cu această ocazie, cei 54 de participanți la eveniment, adunați din mai multe țări ale lumii, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

România a sărbătorit prima data Ziua Copilului în anul 1950, iar după recomandarea UNICEF, țara noastră, membră a ONU, a adoptat data de 1 iunie drept Ziua Copilului.

20 noiembrie, Ziua Universală a Copiilor

Dar, pe lângă data de 1 iunie, mai există o zi oficială dedicată celor mici. În fiecare an, pe 20 noiembrie, pentru a marca adoptarea Convenției cu privire la Drepturile Copilului, UNICEF sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Cu ocazia acestei zile, se promovează respectarea drepturilor copilului și se organizează campanii de strângere de fonduri pentru rezolvarea problemelor dificile cu care se confruntă copiii.

Ziua Copilului reprezintă un prilej de bucurie pentru cei mici, dar și pentru părinții care își pot aduce aminte de perioada copilăriei. Momentul aduce bucurie pentru cei mici, distracție, jocuri, dulciuri și activități tematice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.