spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
25-feb.-2024

Copiii din Bârlad au fãcut la Cahul o sezãtoare culturalã deosebitã, cu un concert superb! (FOTO)

- Advertisement -

LA CONCERT Centrul de Creatie „Luceafãrul” din municipiul Cahul, Republica Moldova, a desfãsurat activitatea dedicatã Sf. Ap. Andrei, care a avut loc în data de 13 decembrie, ora 13:00, la Palatul de Culturã „N. Botgros”. Cei care au fost invitati de la câteva scoli din Bârlad, au participat la sezãtoarea cu genericul „De la lume adunate, la Sf. Andrei depanate”, si la concertul Grupului folk „Ecou”, din orasul Bârlad. Totul s-a desfãsurat în cadrul unui proiect transfrontalier la care au participat atât câteva scoli din Bârlad cât si scoli din orasul Cahul. Profesorul Corneliu Plesu , cel care conduce Grupul folk, „Ecou” din Bârlad, a precizat recent cã împreunã cu încã douã sau trei scoli bârlãdene, miercuri, 13 decembrie, la ora 14.30, au fost asteptati la Centrul de Creatie „Luceafãrul” din Cahul, Republica Moldova, la un spectacol care a avut ca temã principalã readucerea în atentia spectatorilor a tradițiilor de „Sf. Ap. Andrei” si de Crãciun. Spectacolul a fost superb, iar copiii – artisti din Bârlad extrem de apreciati!

Pe 13 decembrie, Grupul folk „ECOU” si o delegatie formatã din cadre didactice si elevi, au participat la Centrul de Creatie si Culturã. „Luceafarul”, din Cahul, unde a avut loc o nouã întâlnire între partenerii proiectului transfrontalier „Uniti în cuget si simtire”. Aici s-a prezentat de cãtre copiii de la Centrul de Creatie si Culturã „Luceafarul”, o frumoasã sezãtoare traditionalã „De la lume adunate si la Sfântul Andrei depãnate”, sub îndrumarea directorilor Rosca Victoria si Almas-Topadã Ludmila, dupã care Grupul lor folk „Ecou” a sustinut un recital în fata participantilor la aceasta frumoasã activitate.

<<Ne-am bucurat de prezenta domnului primar al orasului Cahul, Nicolae Dandis, a domnului inspector general Baban Valeriu si a pãrintelui arhimandrit Budescu Iulian, cadre didactice din Cahul si Manta. Din partea Bârladului, au participat prof. Neli Dumitrasc, coordonatorul acestui proiect, directorul Ciorici Gabriela, prof. Plesu Cornel si prof. Bighiu Carmen de la Scoala Gimnazialã „Ep. Iacov Antonovici” , director Popescu Mariana, prof. Gâmbutã Marius, profesor Gâtin Crenguta – de la Clubul Elevilor, prof. Iulian Maxim de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” si Ivan Vasile, consilier local al CLM Bârlad. Activitatea s-a bucurat de un real succes, urmãtoarea întâlnire fiind pe data de 24 ianuarie 2024. Multumim din inima celor implicati în realizarea acestui eveniment si sustinerea acestui parteneriat, asigurându-vã de dragostea si aprecierea noastrã! A fost o activitate deosebitã în care copiii au fost personajele principale, demontrându-ne cât de important este sã ne cunoastem si sã ne pãstrãm frumoasele traditii populare, ducându-ne cu gândul în frumosii ani ai copilãriei, când ne jucam, cântam, desenam, îmbrãcati în frumoasele noastre costume populare, depãnând tot felul de aventuri, povestiri care mai de care mai interesante. Spectacolul prezentat de Grupul folk <<Ecou>> a cuprins melodii patriotice, melancolice, de dragoste sau cu origini folclorice, pentru toate vârstele, membrii grupului fiind apreciati prin foarte multe aplauze primite, prin lansarea unei noi invitatii de a concerta în aceastã zonã, dar mai ales prin cuvintele frumoase adresate de domnul Nicolae Dandis, primar al localitãtii Cahul”, a precizat prof. Cornel Plesu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.