5.4 C
Vaslui
07-dec.-2022

Copiii din Centrul pentru Prevenirea Abuzului Negresti, în vacantã la Gura Humorului: „pentru multi a fost prima excursie”

- Advertisement -

VACANTÃ… Copiii din Negresti, beneficiari ai Centrului de Resurse Comunitare pentru Prevenirea Abuzului, Neglijãrii si Exploatãrii Copilului (CRC), au avut parte de o excursie frumoasã la Gura Humorului. Este vorba despre 42 de prescolari si elevi, cu vârste cuprinse între 5 si 14 ani, care participã la programul after-school oferit de World Vision România, prin Proiectul „Care and Protect”. Acestia au experimentat parcul de aventurã Arinis, au vizitat obiectivele turistice din împrejurimi, s-au distrat si au colaborat în echipã. Pentru multi dintre acestia, a fost prima excursie la care au luat parte.

Copiii au fost însotiti de reprezentanti ai Fundatiei World Vision România – Iasi&Vaslui Office, de specialisti din cadrul Directiei Generale de Asistenta Socialã Negresti, cadre didactice ale Scolii Gimnaziale „Mihai David” Negresti si de voluntari ai Liceului „Nicolae Iorga” din Negresti. „Copiii trebuie îndrumati sã dobândeascã o gândire independentã, sã-si dezvolte creativitatea si imaginatia, sã aibã aspiratii, dar si curaj sã încerce lucruri noi. Activitãtile desfãsurate în afara mediului scolar contribuie semnificativ la dezvoltarea personalitãtii copiilor, permit acestora sã se exprime, sã fie curiosi si responsabili. Totodatã, activitãtile reprezintã un suport pentru cresterea participãrii scolare”, a spus dr. Alexandra Galbin, coordonator al Proiectului Care and Protect – WVR. „Când am plecat nu stiam sigur la ce sã mã astept. Drumul pânã la Gura Humorului a fost unul distractiv, am fost surprinsã de locul unde ne-am cazat. Mi-au plãcut foarte mult vizitele la mânãstiri si mai ales la muzeu. Dupã prânz am fost la salinã. Era un miros ciudat, dar mi-a plãcut în interior. Sincer, mi-a pãrut rãu cã s-a terminat excursia, mi-ar fi plãcut sã dureze mai mult. Nu m-am asteptat la o asa excursie frumoasã!”, a spus Lãcrãmioara, 14 ani, elevã în clasa a VIII-a. „M-am distrat foarte mult, am avut si tirolianã. Am fost si în salinã. La pensiune am avut noroc cã am stat putini în camerã. Am avut si jocuri, mi-am fãcut prieteni noi. Au fost cele mai frumoase douã zile pe care le-am petrecut într-o excursie”, a spus Andrei, 12 ani, elev în clasa a VI-a.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.