Copiii exceptionali ai Bârladului: Bianca Herghelegiu

REZULTATE FOARTE BUNE… Continuãm seria prezentãrilor sefilor de promotie din Bârlad, de data aceasta cu absolventii claselor a VIII-a din scolile bârlãdene. Prima este Bianca Herghelegiu, o elevã de exceptie, care a avut doar o singurã datã o medie de 9,50 în toti anii de gimnaziu, restul notelor si mediilor fiind de 10! Bianca a terminat ca sefã de promotie la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad, cu media generalã 9,99!

Bianca Herghelegiu a terminat cursurile primare la Scoala Gimnazialã “George Tutoveanu” Bârlad. Iatã cã se adevereste faptul cã aceastã scoalã – cotatã ca cea mai bunã din Bârlad, este o pepinierã de sefi de promotie ai Colegiului Codreanu. Bianca Herghelegiu a atins performanta mediei 9,99 la finalizarea celor patru ani de studiu. Începând cu clasa a VI-a, nici o medie a Biancãi nu a fost mai micã de 10, doar în clasa a V-a înregistrând o medie de 9,5, probabil o urmare a unor usoare dificultãti de acomodare.

“Profesorii si colegii deopotrivã au vãzut în Bianca un elev de exceptie, atât prin calitãtile intelectuale pe care le posedã, cât si prin cele umane care îi desãvârsesc personalitatea. Perseverenta si tenacitatea, îmbinate cu o permanentã dorintã de cunoastere si de autodepãsire, au determinat participarea ei la numeroase competitii (olimpiade si concursuri scolare). Amintim doar premiul al II-lea la etapa nationalã a Concursului Transcurricular de Lecturã si Interpretare <<Ionel Teodoreanu>>, când era în clasa a VI-a, iar la aceleasi concurs, anul urmãtor (clasa a VII-a) a primit premiul special, pentru creativitate. Anul acesta a obtinut locul I la etapa judeteanã a Olimpiadei de istorie, care nu a mai avut etapã nationalã din motiv de pandemie. În anul scolar 2018-2019 a obtinut premiul al III-lea la concursul regional de chimie <<Magda Petrovanu>>, a precizat cel care i-a fost diriginte pe tot parcursul celor patru ani de gimnaziu, profesor Iulian Maxim.

Bianca Herghelegiu ne-a precizat cã vrea sã urmeze mai departe liceul tot la Colegiul National “Gheorghe Rosca Codreanu”, la specializarea Stiintele Naturii, pe care o considerã cea mai completã specializare. “Îmi place sã citeasc, îmi place sã cânt la chitarã, în timpul liber desenez, în special schite. Îmi place creativitatea, chiar dacã nu-mi rãmâne timp sã zicem de joacã. Finalul anilor de gimnaziu a fost mai aparte, umbrit de criza de sãnãtate, dar am stabilit cu domnul diriginte sã facem un curs festiv on line dupã ce dãm examenul pentru liceu, mai precis dupã Evaluarea Nationalã”, a spus Bianca pentru cotidianul Vremea Nouã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ