spot_imgspot_img
6.5 C
Vaslui
04-mart.-2024

Copiii legitimați la cluburile sportive vor primi, de la anul, câte 150 lei/lună

- Advertisement -
Copiii legitimați la cluburile sportive vor primi, de la anul, câte 150 lei/lună

SPRIJIN… Este oficial: copiii înscriși la cluburile sportive vor primi tichete valorice în valoare de 150 de lei/lună, începând de anul viitor. Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea legii educației fizice și sportului. Potrivit documentului legislativ, banii vor putea fi folosiți pentru achiziția de articole și echipamente sportive. Tichetele au o valabilitate de un an de la data emiterii și nu vor înlocui alte forme de venit oferite de structurile sportive.

Potrivit actului normativ, „tichetele de sportiv” sunt bonuri de valoare destinate exclusiv pentru acoperirea unor cheltuieli privind practicarea sportului de performanță de către copii și juniori. Astfel, copiii care practică sport în Romania vor avea, de la 1 ianuarie 2023, o susținere de 150 de lei pe lună pentru echipament, transport la evenimente și nutriție adecvată.
Banii pentru tichetele sportive vor veni din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sportului, care va elabora normele metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la emiterea și acordarea tichetelor pentru sportivi în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a legii. Inițiatorii proiectului de lege susțin că “o astfel de măsură se impune având în vedere că avem doar  80.000 de copii participanți în sportul de performanță, iar dintre aceștia doar 15% fac pasul către seniorat”.

Tichetele de sportiv sunt un stimulent financiar în rândul copiilor legitimați la structurile sportive

În plus, măsura combate sedentarismul tot mai prezent în rândul tinerilor, care petrec mult timp în fața ecranelor. “Tichetele de sportiv vin astfel în ajutorul tinerilor, fiind un stimulent financiar în rândul copiilor legitimați la structurile sportive privind practicarea sportului de performanță la nivelul cel mai înalt pe categoria sa de vârstă și specific fiecarei ramuri sportive”, mai arată inițiatorii proiectului de lege. Fiecare tichet de sportiv este valabil numai dacă are înscris numărul sub care a fost inseriat de către unitatea emitentă și cuprinde cel putin următoarele: emitentul și datele sale de identificare; valoarea nominală a tichetului de sportiv; spațiu pentru înscrierea numelui, a prenumelui și a codului numeric personal ale sportivului care este în drept să utilizeze tichetul de sportiv; interdicția de a utiliza tichetul de sportiv în alte scopuri decat în scopul activitatii sportive; seria și numarul legitimației de sportiv cu mentionarea numelui structurii sportive la care acesta este legitimat si categoria de vârstă; elementele de identitate vizuală ale structurii sportive și ale Ministerului Sportului”, se arată într-o informare a Administrației Prezidențiale.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.